Bugun...



Mahsun Kırmızıgül müzik yayın yasağı uygulamasına takıldı, tepki gösterdi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bir eğlence mekanında sahne alan sanatçı Mahsun Kırmızıgül müzik yayın yasağının başladığı saatlerde konser vermek isteyince emniyet görevlileri yasağı hatırlattı, canlı müzik yapamayacağını söyledi.

facebook-paylas
Güncelleme: 26-06-2022 13:28:05 Tarih: 26-06-2022 13:18

Mahsun Kırmızıgül müzik yayın yasağı uygulamasına takıldı, tepki gösterdi

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Yalıkavak Mahallesi’ndeki bir eğlence mekanında dün gece sahne alan ünlü sanatçı Mahsun Kırmızıgül’e polisler tarafından müzik yayın yasağının başladığı ve yasalara uyması gerektiği hatırlatıldı. Sanatçıya konserine devam edemeyeceği ve müziğin kapatılması gerektiği belirtildi.

Emniyet görevlilerinin talebi üzerine şok olan Kırmızıgül yaptığı açıklamada "Bu akşam hiçbirinizden ücret alınmayacak, hepiniz bizim misafirimizsiniz. Bu akşam buraya ben size olan saygımdan dolayı çıkıyorum. Sanata ve sanatçıya yazık ediyorlar. Ben alışığım canlı okumaya, aranızda bu akşam Amerika’dan dinlemeye gelenler var, bu güzel mekana Bodrum’a yazık ediyorlar. Böyle bir gecede hesapta alınmaz parada. Dilerim ki en kısa zamanda bu durum çözülür. Mekanın işletmecisi Şefik Öztek ise o anları, sosyal medya hesabından "Bürokratik engeller çıksa da karşımıza, yıkılmadık ayaktayız." notuyla yayınladı." dedi.

 

 

 

 

RAPÇİ SEFO’DA YASAĞA UYMAMIŞTI

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Gümbet Mahallesi’nde dün gece bir eğlence mekanında sahneye çıkan ve saat 00.30 sıralarında sahneden indirildiğini belirterek sosyal medyadan açıklama yapan Rapçi Sefo yaşadığı duruma tepki göstermişti. Konu ile ilgili yazılı açıklama yapan Bodrum Kaymakamlığı’ndan açıklamada şunlar belirtildi:

 

“Bazı Haber sitelerinde ve Sosyal Medya Hesaplarında Bodrum ilçemizde bulunan Gümbet Bölgesi Barlar Sokağında Konser faaliyetinin Valilik emri ile saat:01.00 dan önce sonlandırıldığı iddiası ile ilgili olarak Bilineceği üzere Bodrum ilçemizde konaklama tesislerinin ve meskenlerinin yoğun olarak bulunduğu Gümbet Bölgesinde Yaz Turizmi ile birlikte “Gürültü” konusundaki denetimlere ağırlık verilmektedir. Polis Vazife Ve Salahiyet Kanununun 14. Maddesinde “Şehir ve kasabalarda gerek mesken içinde ve gerek dışında saat 24:00' den sonra her ne suretle olursa olsun civar halkının rahat ve huzurunu bozacak surette gürültü yapanlar polisçe menolunur. Bu yasağı dinlemeyenler hakkında Ceza Kanununun 546. ncı maddesine göre takibat yapılır.”  hükmü amirdir.

 

20.06.2022 günü Bodrum İlçemiz Gümbet Bölgesinde yapılan ses denetimlerinde de Açık Alanda faaliyette bulunan işletmelerin müzik faaliyetlerini saat:00.00 da sonlandırılması sağlanmıştır.

 

Sosyal Medya görüntülerinden de anlaşılacağı üzere konser faaliyetinde bulunan işletmenin yasal mevzuat çerçevesinde açık alanda bulunan faaliyetini sonlandırması istenmiş ve işletme tarafından bu faaliyet kolluk kuvvetlerinin ikazları sonucunda sonlandırılmıştır.

 

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur”




Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AKTÜEL Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI