Bugun...



Mağdur esnaf bakanlık kararını yok sayan grosmarkete dava açtı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde 6 Şubat depreminin ardından bir gece gelen mesaj ile kapatılan okul kantini işletmecisi esnaf, aldığı ürünleri geri iade etmek isteyince dev grosmarket zinciri iadeyi kabul etmedi. Esnaf iki kez noterden ihtarname çekince zararının yarısı karşılandı.

facebook-paylas
Tarih: 21-03-2023 15:44

Mağdur esnaf bakanlık kararını yok sayan grosmarkete dava açtı

Grosmarket zincirinin işletmecisi İsmail Birden “Market yönetimi, bakanlık, valilik ve milli eğitimin kararını mücbir sebepten saymadı. Yani bu karar bizi ilgilendirmez dediler zararımızı karşılamadılar. Bu davanın sonuna kadar gideceğiz. Ülkemizde para kazanan başka bir ülkenin market zinciri bizim kanunlarımıza uymuyor, paradan geçtik, bu hukuksuzluğun hesabını soracağız” diye konuştu.

Muğla’nın Bodrum ilçesindeki Bodrum Kanuni Sultan Süleyman Anadolu Lisesi 6 şubat depreminin ardından 20 Şubat günü velilere gönderilen bir mesaj ile “Okulda depreme dayanıklılık, güçlendirme yapılacağı” için öğrencilerin başka bir okula nakil edildiğini duyurdu. Aynı duyuru okulun kantin işletmecisi evli ve iki çocuk babası 52 yaşındaki İsmail Birden’ede duyuruldu.

 

 

DİLEKÇE ALMA UYGULAMALARI YOKMUŞ, BAKANLIK KARARI MÜCBİR NEDEN DEĞİLMİŞ

Okulun açılacağını düşünerek Ortakent Mahallesi’ndeki dev grosmarketten 7400 TL. lik alışveriş yapan Birden okulun kapatılmasının tebliğ edilmesi ile birlikte satın aldığı ürünleri geri iade etmek istedi. Dilekçe vererek ürünlerin geri alınmasını isteyen Birden’in dilekçesi “Böyle bir uygulamamız” yok denilerek alınmadığı gibi Milli Eğitim bakanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim müdürlüğü kararı ile okulun ve kantinin kapatılmasını Mücbir sebep görmediği için zararın karşılanmayacağı yazılı olarak bildirildi. Birden ardından iki kez noter aracılığı ile ihtar çekti. İhtarların üzerine grosmarket yönetimi Birden’in ürün geri iadesi teklifini kısmen kabul ederek 4400 TL. ödedi. Ancak Birden hem 880 TL. hemde ürünlerinin geri kalan parasını istediğinde yanıt alamadı.

 

 

KANTİNİ BAKANLIK KAPATTI

Birden esnaf arkadaşı Kaan Toker ile birlikte grosmarket önünde bugün basın açıklaması yaparak “ben okuldaki kantini bilerek kapatmadım, bakanlığın ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün kararı ile kantin kapatıldı. Bende mağdurum. Ayrıca grosmarket yönetimi hem ürünleri geri almamakta hemde verdiğimiz dilekçeyi almamakta direndiği gibi bakanlığın kararını mücbir sebepten saymadı, bizde hukuk yoluna müracaat ettik, karşımızda muhatap bulamadığımız gibi Türk yasalarını hiçe sayıyorlar” dedi.

 

 

DERDİMİZİ MARKO PAŞA’YAMI ANLATACAĞIZ

Esnaf Kaan Toker ise yaptığı açıklamada “Kantini işletirken bakanlık kararı ile okul kapatıldı. Okul açılacak diyerek grosmarketten alışveriş yaptık, okul kapanınca kantinde kapandı, ürünleri iade etmek istedik. Çünkü hem işimizden olduk, hem de ürünler elimizde kaldı. Bu süreçte market yönetimi hem dilekçemizi almak istemedi, hem de bakanlığın kararını mücbir sebepten görmeyerek ürünleri iade almak istemedi. Derdimizi anlatmak için dilekçemizi almadılar, çağrı merkezleri sorumuza yanıt vermedi, biz esnaf olarak derdimizi market yönetimine anlatamayıp Marko Paşa’yamı anlatacağız, çaresiz kaldık noterden ihtarname çekti. Masrafın yarısını karşıladılar. Ancak bu işin peşini kesinlikle bırakmayacağız zararımız ve noter masrafları karşılanana kadar her türlü Hakem Heyeti, İş Mahkemesi’ne dava açarak hakkımızı arayacağız ki bir başka tüketiciye de bunu yapmasınlar. Almanya’dan gelip burada para kazanıp bir bakanlığın aldığı kararı mücbir saymama cesaretini gösteremezler” diye konuştu.

 

MARKET YÖNETİCİSİ AÇIKLAMA YAPMADI

Market yöneticisi Murat Fesli ise konu ile ilgili açıklama yapmayacağını, kurum olarak vatandaştan dilekçe almaya yetkili olmadıklarını, genel müdürlük tarafından esnafa verilen yanıtta kantinin kapatılma nedenini mücbir nedenden kaynaklanmadığını yazılı olarak iletildiği söyledi.




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI