Bugun...



Lüks yatta cinsel istismar ve şiddete maruz kalan kadın gemici sahil güvenliğe sığındı

Muğla’nın Bodrum ilçesi açıklarında görevli olduğu yatta personelin cinsel saldırısına ve şiddetine maruz kalan kadın gemici çareyi sahil güvenliğe sığınmakta buldu.

facebook-paylas
Güncelleme: 16-08-2021 11:48:59 Tarih: 15-08-2021 21:15

Lüks yatta cinsel istismar ve şiddete maruz kalan kadın gemici sahil güvenliğe sığındı

Sahil güvenlikten yardım isteyen kadın gemici için lüks yata operasyon yapıldı, cinsel tacizde bulunduğu ve kadın gemiciyi dövdüğü iddia edilen kişi gözaltına alındı. Kadın gemici Cristina Gezici yaşadığı kabus dolu dakikaları ANTERHABER’e anlattı.

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Ortakent Mahallesi açıklarında demirleyen 36 metrelik  motor yatta görevli olan bir çocuk annesi 40 yaşındaki Cristina Gezici  önceki gün akşam saatlerinde sahil güvenliği arayarak yatta görevli personel 47 yaşındaki Y.B. tarafından cinsel istismar, taciz ve şiddete maruz kaldığını belirterek yardım istedi. Yata giden sahil güvenlik ekipleri Gezici’yi ve kendisine cinsel tacizde bulunup şiddet uygulayan ve tehdit eden Y.B.’yi gözaltına alarak Bodrum’a getirdi.

Bodrum devlet Hastanesi’ne sevk edilerek sırtında, belinde, kolunda ve kafasında darp izleri bulunan Gezici polise ve savcılığa giderek Y.B. hakkında suç duyurusunda bulundu.

 

 

YAŞADIĞI KABUS DOLU ANLARI GÖZYAŞLARI İÇERİSİNDE ANLATTI

 

Yaşadığı kabus dolu anları saniye saniye anlatan Gezici kendisini tehdit ederek cinsel içerikli mesajlar atan Y.B. nin mesaj ve paylaşımlarını da gösterdi.  Bir çocuk annesi 40 yaşındaki Gezici  9 yıldır yatlarda gemicilik yaptığını ve servis işlerinden sorumlu olduğunu belirterek “Patronun kendisi ve yakınlarının tatil yaptığı yat haftalık 30 bin Euro’dan kiraya veriliyor. Bende Mart ayı başlarında ekim ayının sonuna kadar olmak üzere ayda 10 bin TL. ile anlaşarak yatta işe başladım. Ben işe girdikten iki hafta sonra yata yeni gelen personel Y.B.  başladı. Bir hafta sonrada bana yakınlaşmaya başladı, tersledim. Çünkü ben ekmeğimin ve çocuğumun parası peşindeyim, deril Y.B: bana karşyı olan sözlü, elli ve telefonuma attığı mesajlarla tacizi sürdürünce durumu kaptanımız N. E.ye anlattım, Kaptan bu şahısla konuştu ancak değişen bir şey olmadı” dedi.

 

9 AY UZAK YOL GEMİLERİNDEYDİM İHTİYACIMI SENİNLE KARŞILAMAM LAZIM

 

Y.B.nin tacizlerini sürdürdüğünü ve kendisine hem mesaj atarak hem sözlü olarak “Ben dokuz aydır uzak yol gemilerindeydim bir takım ihtiyaçlarım var bunu karşılaman lazım” dediğini belirten Gezici “Ayrıca bana senin içinde olmak istiyorum, seninle aynı yatakta olmak istiyorum, mesajları ile sürekli rahatsız ediyordu. Yatta tacize uğramadığım yer kalmadı, sürekli kendisini tersledim. Bu durumdan rahatsız oldum ve hemen tekne kaptanına söyledim. Tekne kaptanın bu durumdan rahatsız olduğunu ve onunla konuşup işten atacağını söyledi. Ama teknede personel eksikliğinden dolayı geçici olarak kalmasını ve gerekli uyarılar ve konuşmalar yaptı. Tekne kaptanın uyarılarına rağmen aynı davranışlarına devam etti. Bu olaydan sonra teknede çalışanlar hep bana davranışları kötü oldu. Geçtiğimiz aylarda hem telefondan hem sözlü olarak hem de fiziksel olarak Y.B.isimli şahıs tarafından tacize uğruyordum, hayatım lüks yatta kabusa dönmüştü” diye konuştu.

 

 

TEKME TOKAT YUMRUKLARLA GİRİŞTİ SAHİL GÜVENLİKTEN YARDIM İSTEDİM

 

Önceki gün çalıştığı sırada arkasından gelen Y.B. nin önce kendisine sarılmak istediğini ardından red edince tekme tokat kendisine dövmeye başladığını belirten Gezici “Tekne içerisinde hiç olmadık yerde böbrek kısmıma, ayaklarıma, kollarıma ve en ağır şekilde başıma vurdu. Ardından ağlayarak tekne kaptanına gittim ve tekne kaptanı ben uğraşamam sizinle, işim var dedi. Hemen yakınlarım aracılığı ile sahil güvenlikten yardım istedim. Sahil güvenlik ekipleri gelerek gece yarısı gelerek hem beni hemde Y.B. yi gözaltına alarak Bodrum’a getirdi. Önce hastaneye giderek darp raporu aldım, ardından sahil güvenlik ve savcılığa giderek şahıstan şikayetçi oldum ve bu yaşadıklarımı sahil güvenlikte ve savcılıkta anlattım. Ekmek parası kazanmak için alnımın akıyla çalışırken ne yatın kaptanı nede diğer denizciler bana sahip çıkmadı, sahil güvenliğe sığınmasaydım hayatım tehlikedeydi. Taciz, darp ve tüm mesajları şikayetçi olduğum makamlara da verdim” diye konuştu.

 

KOVULDUĞUNU ÖĞRENDİ ŞOK OLDU

 

Olayın ardından sahil güvenlik ve savcılıkta ifade veren Cristina Gezici “Yaşadıklarım nedeniyle psikolojim bozuldu. Ben yakınlarım sayesinde düzelmeye çalışırken yatın kaptanı beni arayarak işten kovulduğumu söyledi, şoke oldum. Birbuçuk aylık alacağım ve ekim ayına kadar sözleşmem vardı, cinsel tacize uğradım, dayak yedim öldürüyorlardı, kaptanın tüm bunlardan bilgisi oldu,y gerekirse yattaki kameralarda incelenebilir,  devlete sığındım mağdurum, üzerine birde kovduklarını söylüyorlar. Tabii ki bu olay burada kalmayacak, hukuksal süreci başlattım hem maaşımı hemde maddi manevi manevi tazminat davası için girişimlere başladım” dedi.

Sahil güvenlik ekipleri tarafından gözaltına alınan gemici Y.B. çıkarıldığı mahkemede adli kontrol ile serbest bırakılırken, yat kaptanı N.E. ile K.B. nin ifadesine başvuruldu. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

 

 




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI