Bugun...



Lokmacı Ana’nın mandalina reçelleri İngiltere yolcusu

Muğla’nın Bodrum ilçesinde 1980 yılından bu yana Muğla’nın Bodrum ilçesinde 1980 yılından bu yana çocukları ile birlikte yaptığı mandalina reçelleri ve marmelatlarını süper marketlere pazarlayan ve Bodrum’da açtığı şubelerle marka haline gelen Lokmacı Ana Havva Ayran’ın mandalina reçel ve marmelatlarına İngiltere’nin ünlü gros marketlerinden teklif geldi.

facebook-paylas
Güncelleme: 11-01-2021 21:41:52 Tarih: 06-01-2021 10:49

Lokmacı Ana’nın mandalina reçelleri İngiltere yolcusu

ANTERHABER- ÖZEL: Bodrum mandalina reçelleri yeni yılda İngiliz kahvaltılarının önemli bir lezzeti haline geleceğini belirten Havva Ayran “Bodrum mandalinası reçeli ve marmelatının yanı sıra limon portakal, reçel ve marmelatıda birçok ülkeye perakende olarak gönderiyorduk, ilk kez İngiltere’nin dev gros marketinden teklif aldık. Bu nedenle işimizi hızla büyütüp yeni tesis kurma çalışmalarına başladık” dedi. Ayran gelişmeleri ANTERHABER e anlattı.

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Gümüşlük, Göltürkbükü ve Bodrum Merkez’de Barlar Sokağı ve Atatürk Caddesi’nde  1980 yılından beri açtığı Lokmacı Ana işletmelerinde Bodrum mandalinası reçel ve marmelatları ile yörenin lezzetli tatlılarını  satışa sunan Lokmacı Ana lakaplı 59 yaşındaki Havva Ayran’ ın çocukları 37 yaşındaki Serdar Ayran, 38 yaşındaki Erdal Ayran ve 42 yaşındaki Sevinç Ayran ile birlikte yaptığı reçel ve marmelatların ünü Türkiye’yi aştı.

 

 

TURİSTLERİN VAZ GEÇEMEDİĞİ LEZZET HALİNE GELDİ

 

Yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin vazgeçemediği lezzet haline gelen Lokmacı Ana mandalina reçel vce narenciye marmelatları Anadolu’nun birçok ili ile yaklaşık 25 ülkeden siparişler yağmaya başladı. Dubai ve Katar’ın ünlü ailelerinin kolilerle sipariş verdiği ürünler ile ilgili olarak 2021 yılı için İngiltere’nin 35 büyük kentinde grosmarket zincili olan ünlü bir marka ile anlaşma sağlandı.

 

MARMELATIN GELİRİ İLE ÇOCUKLARA MÜZİK EĞİTİMİ VERİLECEK

 

Kadıkalesi Mahallesi’ndeki atölyenin ardından Peksimet Mahallesi’nde üç katlı yeni bir üretim yeri açtıklarını belirten Erdal Ayran “Mandalina reçelleri ve marmelatlarının ünü artık ülkemiz sınırlarını çoktan açtı. Ben ayrıca bir sanatçı olarak buradan elde etiğimiz gelir ile açacağım müzik okulunda Bodrum’a çalışmak için gelen dar gelirli ailelerimizin çocuklarına piyano ve keman dersleri verilmesini sağlayacak bir ortam yaratıp yeni sanatçıların yetişmesini sağlayacağım” diye konuştu.

 

 

İNGİLTERE’DEN SONRA SIRADA ALMANYA VAR

 

Bodrum mandalinası reçellerini ve marmelatlarını  önümüzdeki ayın sonundan itibaren İngiltere’de satışa sunulması için resmi işlemlere başladıklarını belirten ve Bodrum’da yaz aylarında ünlülerin de uğrak yeri olan Ayran haftada 2 bin kavanoz mandalina reçeli ve marmelatını satışa sunduklarını ve Türkiye’de Migros, THY Do&co ve BTA Hava limanı firmaları ile çalışmaya başladıklarını belirterek “Bodrum mandalinası reçeli ve marmelatının yanı sıra limon portakal, reçel ve marmelatıda yapıyoruz. Talep yurt içinde ve yurt dışında her geçen hafta artarken ilk kez İngiltere’den geldi. Bodrum mandalinası reçelini artık başta Londra olmak üzere İngiltere’nin birçok kentindeki marketlerde bulmak mümkün olacak. Ardından Almanya’ya reçellerimiz göndermek için hazırlıklar VE gerekli görüşmeleri yapıyoruz. Üretimi haftada 10 bin kavanozun üzerine çıkarmak için imalathaneyi de büyütüyoruz” dedi.

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI