Bugun...



Lodos Bodrum’u uçurdu, AFAD uyardı: Şiddetli yağış ve fırtına bekleniyor!

Muğla’nın Bodrum ilçesinde dün akşam saatlerinde başlayan ve bu sabahtan itibaren etkisini iyice arttıran lodos hayatı felç etti. Sahil kesimindeki restoran, kafeterya ve evler sular altında kaldı. Ahşap iskeleler parçalandı. Amatör balıkçıların kayıkları karaya sürüklendi.

facebook-paylas
Tarih: 23-11-2022 12:14

Lodos Bodrum’u uçurdu, AFAD uyardı: Şiddetli yağış ve fırtına bekleniyor!

Muğla’nın Bodrum ilçesinde dün akşam saatlerinde başlayan ve saatdeki hızı 60 km. yi bulan şiddetli lodos bu sabahtan itibaren etkili olmaya başladı. Lodos gelmeden önce Muğla valiliği, sahil güvenlik, Liman Başkanlığı ve zabıta ekiplerinin yaptığı uyarılarla teknelerin liman ve kapalı koylara alınması nedeniyle batan tekne olmadı, ancak bazı balıkçı kayıkları karaya sürüklendi, zarar gördü.

 

AKŞAMA DAHA ETKİLİ OLACAK

Güllük’ten İsrail’e kuru yük götüren gemiler Bodrum koylarına  sığınmak zorunda kaldı. Kumbahçe, Paşatarlası ve Gümbet’te dev dalgalar saatlerce sahildeki restoran ve evleri dövdü. Sahil kesiminde 3 metreye kadar yükselen dalgalar nedeniyle işyerleri ve evler sular altında kaldı. Sandalye ve masalar denize sürüklendi. Esnaf restoran malzemelerini denizden topladı.

 

 

DENİZE AÇILMAYIN UYARISI YAPILDI

Bazı mahallelerde elektrik ve internet kesintileri yaşandı. Açık denizde dalga yüksekliğinin 4-5 metreye yükselmesi nedeniyle sahil güvenlik ve Liman Başkanlığı denizcilere ve balıkçılara sık sık uyarı yaparak limandan çıkılmamasını istedi. Bölgedeki şiddetli lodosun aralıklı sağanak yağış ile birlikte iki gün daha etkisini sürdüreceği belirtildi.

 

AFAD UYARDI FIRTINA SEL YILDIRIM’A KARŞI DUYARI OLUN

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Bodrum ve  Muğla genelinde beklenen çok şiddetli yağış ve kuvvetli fırtına konusunda vatandaşları uyardı. Vatandaşlara yapılan uyarıda şu ifadelere yer verildi: “ Meteoroloji’ye göre yarın 23 Kasım Çarşamba günü  Muğla’da çok şiddetli yağış ve kuvvetli rüzgar beklenmektedir. Fırtına, sel, yıldırım, doluya karşı dikkatli ve tedbirli olun.”  

 

 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EKİPLERİ ALARMA GEÇTİ

Muğla Büyükşehir Belediyesi ise alarma geçti. Belediye itfaiye ve zabıta ekipleri sağanak yağış ve fırtınanın etkili olduğu bölgelerde önlem aldı Belediye’den yapılan açıklamada “

Şiddetli Yağışa Karşı Teyakkuz Halindeyiz. Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan uyarı doğrultusunda il genelinde ekiplerimiz meydana gelebilecek olumsuz durumlara karşı önlemlerini almış durumdadır. Vatandaşlarımızın yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmasını ve ihtiyaç halinde 444 48 01 numaralı Çağrı Merkezimizi arayabileceklerini önemle hatırlatırız” denildi.

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI