Bugun...



Latmos Ultra Dağ Koşusu'nda Süleyman Utçu’dan 1. Lik geldi

Bodrum'un Mumcular Mahallesi’nde yaşayan ve antrenmanlarını sürdüren 58 yaşındaki Süleyman Utçu 17 km. lik Latmos Ultra Dağ Koşusu’nda 1. liği elde etti. Süleyman Utçu yarış sonrası yaptığı açıklamada “Aramızda atletizmde dünya, Balkan ve Türkiye şampiyonları rekortmenleri var, Bodrum’da atletizme gönül verenlerin sayısı hızla artıyor ama otuz yıldır bir pist yaptıramadık. Olumsuzlukları bahane etmeyip ilçemize madalya getirmeyi sürdürüyoruz” dedi.

facebook-paylas
Güncelleme: 09-04-2021 07:34:18 Tarih: 09-04-2021 07:31

Latmos Ultra Dağ Koşusu'nda Süleyman Utçu’dan 1. Lik geldi

Muğla’nın Milas ilçesinde bulunan Heraklia Antik Kenti’nde Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Gençlik Spor Bakanlığı izni ile düzenlenen Latmos Ultra Maratonu aralarında yabancılarında bulunduğu 22 ilden yaklaşık 220 sporcu katıldı.

Bodrum’un Mumcular Mahallesi’nde yaşayan evli ve iki çocuk babası 58 yaşındaki Süleyman Utçu’da 17 km. lik yarışta mücadele etti. Sarp kayaların ve patikaların oluşturduğu zorlu parkurda mücadele eden Utçu parkuru 2 saat 13 dak 50 saniyede koşarak birinciliği elde etti.

 

 

OLUMSUZLUKLARI BAHANE ETMEYİP ŞAMPİYON OLMAYI SÜRDÜRÜYORUZ

 

Utçu yarışma sonrası yaptığı açıklamada “Yaklaşık üç hafta öncede Efes Ultra Maratonu’nda 3. Lük elde etmiştim. Pandemi döneminde antrenmanlarımızı aksatmadan sürdürdük. Mumcular bölgesi özellikle dağ koşularına hazırlanmak için çok ideal bir bölge. Ancak atletizm sporu yapanlar olarak en büyük isteğimiz bir pistimiz bulunmaması. Aramızda Avrupa ikincileri, Balkan şampiyonları, Türkiye şampiyonları var, ilçede onlarca küçük atlet Milli takıma hazırlanıyor. Yaklaşık 30 yıldır pist yapılmasını talep ediyoruz, ancak bizi atletleri atletizme gönül verenleri duyan yok, belki önümüzdeki yıllarda olur. Bu olumsuzluklara rağmen bahane üretmeyip Türkiye, Balkan, Avrupa ve Dünya Şampiyonaları’na hazırlanmayı sürdürüyoruz, ilçemizde gerek yarış gerekse sağlık için koşanların sayısı gittikçe artıyor” diye konuştu.

 

 

17 kilometre kadınlarda birinciliği Ayle Ertürer, ikinciliği Selin Mert, üçüncülüğü Yasemin Hamamcı,

17 kilometre erkekler genel klasmanda ise birinci Ozan Hoşyılmaz, ikinci Serdar Sezer, üçüncü Volkan Alaoğlu olurken,

45 kilometre kadınlarda birinci Seda Nur Çelik, ikinci Elena Töreli, üçüncü Fatma Taş,

45 kilometre erkeklerde ise birinci Cevdet Alyılmaz, ikinci Veli Emre, üçüncü Hikmet Karakaya oldu.




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SPOR Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI