Bugun...



Koyunbaba halk plajıydı, böyle katlettiler. Söze gerek var mı?

Bodrum’un Koyunbaba Mahallesi’nde vatandaşlar aylardır isyan ediyor, plajın içine arıtma tesisi olmaz en bakir koylardan ve halk plajlarından birini bozmayın doğayı katletmeyin, diye.

facebook-paylas
Güncelleme: 17-06-2021 23:11:08 Tarih: 17-06-2021 23:01

Koyunbaba halk plajıydı, böyle katlettiler. Söze gerek var mı?

Muğla Büyükşehir Belediyesi  ve MUSKİ’ye yüzlerce telefon dilekçe gitti “Kıymayın doğaya, plajımıza” dediler. Dedilerde ne oldu. Her zamanki gibi yönetenler ve her fırsattı “Halkçıyız halk için çalışıyoruz, Muğla Bir Biz Biriz” diyenler işte bu manzarayı yarattı. Gümüşlük’te yaşayan Feridun Büyükyıldız tepkisi aşağıdaki şekilde dile getirdi: Haksız mı? Haklı ..! Peki niye kimse tepki göstermiyor… Halka kamuya ait olan doğa mirasını gözümüzün içine baka baka böyle yok edecekler mi, hemde belediye eliyle?

 

(Koyunbaba halk plajı bir zamanlar böyleydi)

 

Feridun Büyükyıldız açıklaması:

 

“Tek bir aklın, maliyet işçilik kolaylığı sağlayan "Atık su, kendi cazibesi ile 0 noktasına toplanarak taşınır" demesi ve yetkililerin ikna olması, projenin tadilat projesi ile düzeltilmemesi yüzünden dev asa atık su boruları sahiller kazılarak, bacalar yapılarak, olmadı denizin içine gömüp betonlanarak, aktarma binaları yapılarak, sahiller katlediliyor, yok ediliyor.

 

Bu koy, Gümüşlük, Koyunbaba civarının en temiz koyu olarak bilinir. Koya sıfır otel inşaatının başlaması, kaçak iskelenin yapılması yetmiyormuş gibi kıra döke, denize beton dökerek, içine boru döşeyerek bir koy yok edilmiştir.

"Yok ediliyor" denemez. YOK EDİLDİ. Otel sahiplerinin koyun karşıkıyısınıda alması ile koya artık halk giremez hale gelecek. Mevcut terfi istasyonları ve bozulan doğası ile tamamen yok edilmiş durumda.

Geçmiş olsun Bodrum. Bu duruma neden olan, başta #Muğlabüyükşehirbelediyesi sessiz kalan ve Muğla ne derse, müteahhit firma ne derse ikna olup susan #Bodrumbelediyesi ni şiddetle kınıyorum”

 

Vatandaşlarda bu manzaraya sosyal medyadan tepki göstermeye başladı:

Serpil Doganay

Plajımız ne yazıkki bu hale getirildi Bodrum belediyesi sorulara cevap verme nezaketini bile duymuyor
 
 
Aynur Ozsari
Bukadar bina site yapılırsa olacağı budur evvela artık ev yapılmasın bunca insanın pisliği böyle plajları yok eder yazıklar olsun

 

Lilifer Göksel

Yandaş mütahitlere ekrandan kızan chp muğla ve bodrum belediyesini hiç gündeme almıyor buda bizim için büyük ölçüdür yazıklar olsun doğanın intikamı çok acı olacak bundan eminim.
 
Hülya Bilgili Gören
Sosyal belediyecilik bu değil verdiğim emeklere acıyorum.Bodrumu Bodrum yapan halka bu yapılanlar çok ayıp.
 
Ömer Levent
Siyaset yapıcamıza kim sorumlusu o meydana cıkıp izat etsin yok CHP yok AKP sankı Baska dünyadayız

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇEVRE Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI