Bugun...



Koyunbaba halk plajına ATIK SU terfi istasyonu yapılacak

Bodrum’un Koyunbaba Mahallesi halk plajına yapılava kanalizasyon terfi merkezi vatandaşları isyan ettirmiş, yapılmaması için yoğun kampanya başlatılmıştı. Bugün toplantısı yapıldı. MUSKİ yetkilileri terfi merkezinin plajın içine yapılacağını ve güzel olacağını açıkladı. Bodrum'da ayrıca 7 plajın ve denizin içerisine atık su terfi istasyonu yapılacağı açıklandı.

facebook-paylas
Güncelleme: 02-02-2021 21:01:23 Tarih: 02-02-2021 20:33

Koyunbaba halk plajına ATIK SU terfi istasyonu yapılacak

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) tarafından gerçekleştirilen, Bodrum Kanalizasyon Şebeke Hattı çalışmaları kapsamında, Koyunbaba Mahallesi'nde yapımı devam eden alt yapı çalışmaları içinde yer alan ve halk plajının içerisine yapılması planlanan terfi istasyonunun konumu, yapısı ve işlevleri hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

 

Gümüşlük Forumu Atölyesi’nde gerçekleşen toplantıya Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, MUSKİ Genel Müdürlüğü Plan Proje Yatırım İnşaat Dairesi Başkanı Cem Yaşar, Koyunbaba Muhtarı Yılmaz Çinçik, Gümüşlük Muhtarı Zeki Pay, proje yüklenici firma yönetim kurulu başkanı ve yetkilileri, Gümüşlük Forumu üyeleri ve bölge sakinleri katıldı.

 

ATIKSU ARITILIP DENİZE VERİLECEK

 

Cem Yaşar, “Toplamda 20 adet terfi istasyonuyla birlikte bunların bağlantısı olan 37 bin metreküp günlük ileri biyolojik  atık su arıtma tesisi yapılacak. Ve bu atık su arıtma tesisi, karada yaklaşık 2 kilometre denizde 1 buçuk kilometrelik derin deşarj hattıyla beraber denize verilecek.

 

 

7 PLAJIN VE DENİZİN İÇİNE   ATIK SU TERFİ MERKEZİ YAPILACAK

 

Koyunbaba Mahallesi halk plajında inşa edilmesi planlanan terfi istasyonuyla ilgili bölge halkına bilgilendirmelerde bulunan Cem Yaşar,  “Plajlarımızda toplamda 7 adet terfi istasyonumuz bulunacak. Dünya Bankası ve İller Bankası tarafından onaylanan projemizde, bu binalar betonarmeydi Plajlarımızda kokusuz, gürültüsüz gayet sağlıklı terfi istasyonları yapacağız ama görüntü açısından ne yapabiliriz diye düşündük. Bunu teknik olarak çalıştık. Çukurbük’te biraz daha derine giderek suyun içerisinde gömülü bir inşaat yapılacak. 7 adet plajımızda bulunacak bu terfi istasyonlarımızın tamamını gömeceğiz. Yani plajlarımızda bina şeklinde bir yapı görmeyeceksiniz. Hiçbir görüntü kirliliği oluşmayacak ve hiçbir koku problemi yaşanmayacak. Gayet sağlıklı ve nitelikli terfi istasyonları yapacağız.” İfadelerini kullandı.

 

Bu projenin gerçekleşmesiyle Bodrum’un büyük bir sorununun çözüleceğini belirten  Ahmet Aras, “Artan nüfusun ve yapılaşmanın etkisiyle ortaya çıkan bu sorunların çözüme kavuşturulması gerekiyor. ‘Bunlar olmasın, biz burada eskisi gibi yaşayalım’ diyemeyiz. Bunun bir adım ötesi artık çevre felaketleri olur, biz bu denizlere giremez hale geliriz. Bu sistemle ilgili ‘Eğer bir sistem sürekli denetlenir ve bakımı yapılırsa, kesinlikle koku çıkarmaz’ diye teknik bir rapor var önümüzde. Biz de buna inanmak ve güvenmek zorundayız” dedi.

 

 

 

YOLLARIMIZ BOZUK AMA SABIRLI OLMANIZI İSTİYORUZ

 

Vatandaşların çalışma yapılan bölgede yaşadıkları yol sorunlarıyla ilgili konuşan Cem Yaşar, “Kanalizasyon sistemi yapılırken önce hatlarımızı döşüyoruz, muayene bacalarımızı koyuyoruz, sızdırmazlık testlerimizi yapıyoruz, ondan sonra örtüyoruz ve parsel bağlantı hatlarımızı tamamlıyoruz. Sonrasında kaplama işlemlerini yapıyoruz. Bunun sıralaması bu şekilde gerçekleşiyor. Bu sebeple vatandaşlarımızdan bu süreçte duyarlı ve sabırlı olmalarını diliyoruz” dedi.

 

 

PEKİ VATANDAŞ NE DEDİ

 

Toplantının ardından bazı vatandaşlar Koyunbaba plajına giderek tepki gösterdi. Bodrumun önde gelen sivil toplum örgütü temsilcilerinden Yusuf Akat "Bu gün sevdiğimiz koyun babayı ziyarete gittik..Üzgünüz işte yapılan ucube betonlaşmaya karşı çıkamıyor adeta çamur bizi karşıladı...Bundan sonra sevdiğim koyun ismini yazmayacağım orayı da b.. çukuru yaparsınız aydın dostlarım" dedi.

 

İbrahim Hakkı Zırh: yapılacak tesisler için yer bulunumaması nedeniyle buralara yapılıyor. Olmaması gereken yerler ama tesisin yapılacağı hazine arazileride yok galiba.

Temuçin Atıcı: Ne istediniz Gümüşlük halkının en önemli halk plajından millet tiksine tiksine denize girecek

 

Sevgi Mengün : Kesinlikle musaade etmeyin, koleraya davettir bu. Bu nasıl mantıktır güzelim koyu nasıl böyle mafederler ve halkın sağlığı ile oynarlar.
 
Songül Alıcı: Tek bir şey sormak istiyorum.Bu 7 plaın tamamı halkın plajı, bunu büyük otellerin ,, beş yıldızlı tesislerin bulunduğu plajlara yapabilirler mi?. Halkın sağlıkla denize gireceği yerler zaten 7 taneydi ornlarada atık su terfi merkezi yapın halk terk etsin, buraları. Siz kime hizmet ediyorsunuz... İnsanları oy verdiklerine pişman ettirdiler. Aylardır çamurun pisliğin içinde yüzüyoruz, sabredin diyorlar, neyin sabrını istiyorsunuz, iş yapmak bu kadar zorsa işi bilen birini getirin yaptırı,milletin burnundan getirdiniz..
 
 
 



Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI