Bugun...



Komşu Kilimli Adası'nda korkutan gelişme, adanın tamamı karantinaya alındı

Muğla’nın Bodrum ilçesine 12 mil uzaklıktaki Kilimli (Kalimnos) Adası’nda vaka sayılarında yaşanan patlama nedeniyle bugün sabah saatlerinden başlamak üzere 10 Mayıs gecesine kadar karantinaya alındı. Adaya her türlü giriş çıkışlar yasaklandı.

facebook-paylas
Tarih: 05-05-2021 10:15

Komşu Kilimli Adası'nda korkutan gelişme, adanın tamamı karantinaya alındı

Muğla’nın Bodrum ilçesine sadece 12 mil uzaklıktaki Kilimli (Kalimnos) Adası’nda vaka sayılarında yaşanan patlama nedeniyle adanın tamamının karantinaya alındığı duyuruldu.

 

YUNANİSTAN’DA EN ÇOK VAKANIN GÖRÜLDÜĞÜ 3. ŞEHİR OLDU

 

İstanköy Adası’nda yayın yapan www.kostoday.gr haber sitesinun okuyucularına duyurduğu haberde Turizm ve süngerciliği ile ünlü 2500 nüfuslu adada son 24 saat içerisinde 49 coronavirüs vakasının tespit edildiği açıklandı. Haber Yunanisten medyasında geniş yer aldı. Kilimli Adası’nın Atina ve Selanik’ten sonra Yunanistan’da en çok vakanın tespit edildiği üçüncü şehir olduğu açıklandı.

 

 

 KARANTİNA 5 GÜN SÜRECEK

 

5 Mayıs Çarşamba sabahı 06.00’dan itibaren uygulanmaya başlayacak karantina kurallarının  10 Mayıs saat 24.00 kadar geçerli olduğu belirtildi.

Atina’daki Sivil koruma Merkezi’nden yapılan toplantıda alınan kararın ardından Kilimli Adası’nda ortaya çıkan epidemiyolojik verileri dikkate alınarak, Sivil Koruma  Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias’ın emri ve Sivil Koruma Genel Sekreteri Vassilios Papageorgiou’nun kararıyla adanın tamamının karantinaya alındığı belirtildi.

 

ADAYA GİRİŞ ÇIKIŞLAR YASAKLANDI

 

Söz konusu karantina kararı Uzmanlar Heyetinin önerileri doğrultusunda kamu sağlığını güvence altına almak ve özellikle Covid-19 vakalarını sınırlamak amacıyla alındığı adaya giriş çıkışların tamamen yasaklandığı ve ada halkınında evlerinden dışarı çıkmasının yasaklandığı belirtildi. Tam kısıtlamalarda tüm işyerleri kapatıldı. Araç ve tekne trafiğine izin verilmeyeceği açıklandı.

 

 

SOKAK VE CADDELERE COVİD 19 MAKETLERİNİ ASTILAR

 

Kilimli Adası’nda yaşayanların Covid 19 tehlikesine dikkat çekmek için adanın işlek cadde ve sokaklarına Covid 19 maketleri yaparak yüksek yerlere astıkları görüldü. Kilimli Adası’nda son 5 gündür yoğun kalabalıkların oluştuğu Paskalya kutlamaları dikkat çekmişti. Havai fişek ve dinamit patlanarak yapılan  kutlamalar Bodrum’dan duyulmuştu.

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI