Bugun...



Koçun saldırdığı emekli bankacı kadın öldü

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı turistik Kıyıkışlacık Mahallesi’nde dolmuş beklerken bir koçun saldırısına uğrayan emekli bankacının, koçun boynuz darbeleri ile öldürülmesi köy halkının ve akrabalarının sert tepkisine neden oldu.

facebook-paylas
Güncelleme: 21-03-2023 12:29:21 Tarih: 21-03-2023 12:22

Koçun saldırdığı emekli bankacı kadın öldü

Kıyıkışlacık Mahallesi Meclisi Başkanı Hülya Scobie “Yaşadığımız yer mahalle statüsünde ama bildiğiniz köy, hayvanlar başıboş dolaşıyor. Bu koç daha öncede birilerine saldırdı. Çok sevdiğimiz dostumuz Sezin hanımı öldürdü, her bir başkasınada zarar verebilir, başka canlar yanmasın diyerek dava açacağız, daha önceden insanlara saldırdığı bilinen bir hayvanı sokağa bırakmak suç işlemektir” dedi.

 

Muğla’nın Milas ilçesine 35 kilometre uzaklıktaki turistik Kıyıkışlacık Mahallesi’nde yaşayan emekli bankacı 71 yaşındaki Sezin Umut Önderman bir hafta önce Milas’a gitmek için durakta dolmuş beklerken yolda başıboş dolaşan bir koçun saldırısına uğradı. 25 yıl önce bankadan emekli olduktan sonra köye gelerek otel işletmeciliği yapan Önderman’ın koç tarafından öldürülmesi şoke etkisi yaptı.

 

 

DURAKTA DOLMUŞ BEKLERKEN KOÇUN SALDIRISINA UĞRADI

Dolmuşta durak beklerken önünden geçen sürüdeki bir koçun Önderman’a saldırarak yere düşürdüğü ardından koçun defalarca boynuz darbeleri ile Önderman’ı darp ederek kanlar içerisinde bıraktığı ve bir süre sonra mahallede yaşayan, yürüyüşe çıkan bir Alman karı koca tarafından bulunduğu belirtildi. Çağrılan jandarma ve sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Önderman’ın yaşamını yitirdiği belirlenerek otopsi için Muğla Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Koçtan alınan kan numuneleri ile Önderman’ın kanını uyuştuğu ve koçun Önderman’ı öldürdüğü saptanarak jandarma tarafından soruşturma başlatıldı.

 

 

KOÇ DAHA ÖNCEDE BAŞKALARINA SALDIRMIŞ KAÇAN KURTULMUŞ

Kıyıkışlacık (İasos) Mahalle Meclisi Derneği Başkanı Hülya Scobie yaptığı açıklamada “Bu koç daha öncede başka birilerine saldırmış, kaçan kurtulmuş, ancak tüm uyarılara rağmen sahibi beslediği hayvanları sokağa salmaya devam etmiş, bu nedenle Sezin hanım bile bile ölüme gitti. Önderman tam bir Cumhuriyet kadını, zeki, kibar kültür, eğitimli, mahallede çok sevilen  ve bir İstanbul hanımefendisiydi. Ölümü hepimizi hem şok etti, hemde bu çağda bir insanın turistik bir mahallede sokak ortasında bir hayvan tarafından katledilmesi yüreğimizi sızlattı” diye konuştu.

 

 

MAHALLE HALKI ÇOK TEPKİLİ, ASLINDA BURASI BİR KÖY

Scobie açıklamasının devamında ise Kıyıkışlacık’ın aslında bir köy olduğunu ancak 7 yıl önce çıkan Büyükşehir yasası ile mahalle olduğunu belirterek “Köy olduğu için hery erde küçük ve büyükbaş hayvanlar var ve yollarda dolaşıyor, geceleri hem trafikte hem de böyle insanlara zarar verebiliyorlar, yasaların böyle yerlerde uygulanmadığı görülüyor, yada yasayı koyanlar gelsinler gerekli yaptırımları uygulasınlar, turistik bir köyde korku içerisinde yaşamak istemiyoruz” ifadelerini kullandı.

Önderman’ın bankacı yeğeni Uğur Umut ve yakınları tarafından koçun sahibi hakkında suç duyurusunda bulunulduğu ve dava açma hazırlığı içerisinde bulundukları belirtili.

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI