Bugun...



Kışta Bahar’da konserleri Gülsin Onay ile başladı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bu yıl ilk kez düzenlenen Kışta Baharda konserleri Devlet sanatçısı ünlü piyanist Gülsin Onay’ın konseri ile başladı. Ona konser sonrasında dakikalarca ayakta alkışlandı.

facebook-paylas
Tarih: 24-11-2021 13:00

Kışta Bahar’da konserleri Gülsin Onay ile başladı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Bodrum Klasik Müzik Derneği tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Kışta Baharda konserleri yılın önemli bölümünü Bodrum’un Yalıkavak Mahallesi’nde geçiren Devlet Sanatçısı Gülsin Onay’ın verdiği konser ile başladı.

 

KONSERLER GELENEKSE HALE GELECEK
Konserin açılış konuşmasını gerçekleştiren  Bodrum Klasik Müzik Derneği yönetim kurulu başkanı ve festival sanat yönetmeni Eren Levendoğlu yaz aylarında gerçekleştirilen Gümüşlük Klasik Müzik Festivali’nin ardından kış aylarında düzenlenen bu etkinliğide geleneksel hale getirmek istediklerini ve dünyaca ünlü sanatçıları Bodrumlu sanatseverlerle buluşturacaklarını söyledi.

 

Piyanist Gülsin Onay, programda Avusturyalı klasik dönem bestecisi Joseph Haydn Türk Beşleri arasında yer alan klasik müzik bestecisi, aynı zamanda Gülsin Onay’ın da hocası olan Ahmed Adnan Saygun Alman Romantizminin en bilinen isimlerinden Felix Mendelssohn-Bartholdy ve Polonyalı Romantik besteci Frederic Chopin’in eserlerine yer verdi.Geceye, Joseph Haydn’ın, “Fa minör Çeşitlemeler Hob.XVII no.6” başlıklı eseriyle başlayan piyanistimiz, bu eserin ardından  Ahmed Adnan Saygun’un, “Sonatin op.15” adlı eseriyle devam etti. Üç bölümden oluşan bu eser, “Allegro”, “Adagio, con moto” ve “Horon (Prestissimo)” başlıklarını taşıyordu. Aranın ardında konser, Felix Mendelssohn-Bartholdy’nin, “Variations sérieuses op.54” başlıklı yapıtıyla devam etti. Piyanist Gülsin Onay, programında en son Frédéric Chopin’in, “Sonat si minör, op.58” adlı eserini seslendirdi. Bu eser, “Allegro maestoso”, “Scherzo: molto vivace”, “Largo” ve “Finale: presto non tanto” bölümleriyle izleyicisiyle buluştu.

 

 

ONAY, ALKIŞLAR ÜZERİNE TEKRAR SAHNEYE GELDİ

Konserin sonunda müzikseverlerin alkışlarıyla tekrar sahneye gelen Gülsin Onay bis yaparak, W. A. Mozath’ın, “Türk Marşı”nı seslendirdi. Sanatçı daha sonra CD’lerini imzalayarak geceyi sonlandırdı. Gülsin Onay ile başlayan ve 4 ay sürecek Kışta Baharda Konserlerine, Kemancı Emre Engin, Piyanist Erdem Mısırlıoğlu, İtalyan piyanist Danilo Mascetti, Kemancı Özcan Ulucan, Piyanist Birsen Ulucan, Alman piyanist Jonas Stark, Kemancı Cihat Aşkın, Piyanist Eren Levendoğlu, Avusturyalı piyanist Kiron Atom Tellian isimli sanatçılar katılacak.

 

Kışta Baharda Konserleri Program:

23 Kasım, Salı  - Gülsin Onay - Piyano (Türkiye) 

10 Aralık, Cuma - Danilo Mascetti - Piyano (İtalia) 

7 Ocak, Cuma - Emre Engin - Keman / Erdem Mısırlıoğlu - Piyano (Türkiye)

28 Ocak, Cuma - Özcan Ulucan - Keman / Birsen Ulucan - Piyano (Türkiye)

25 Şubat, Cuma - Jonas Stark - Piyano  (Almanya)

4 Mart, Cuma - Cihat Aşkın - Keman / Eren Levendoğlu - Piyano (Türkiye)

1 Nisan, Cuma - Kiron Atom Tellian / Piyano (Avusturya)




Editör: MELİS ANTER




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR SANAT Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI