Bugun...



Kissebükü’ndeki Anastasiapolis Antik Kenti gün ışığına çıkarılacak

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Mazı Köyü yakınlarındaki cennet koylardan Kissebükü’nde bir süre önce kalıntıları tespit edilen Anastasiapolis Antik Kenti’ni gün ışığına çıkarmak için için hazırlanan destek protokolü imzalandı.

facebook-paylas
Tarih: 07-03-2021 21:33

Kissebükü’ndeki Anastasiapolis Antik Kenti gün ışığına çıkarılacak

Muğla’nın Bodrum İlçesine bağlı Mazı Köyü’nde yer alan Gökova’nın cennet koylarından Kissebükü  koyunda bulunan  Geç Antik Çağ’a ait Anastasiopolis kentindeki kazı ve  kurtarma çalışmalarının başlayacağı açıklandı.Kazı Bilimsel Danışmanlığını Prof. Dr. Hatice Özyurt Özcan’ın yürüttüğü Bodrum ilçesine bağlı Kisebükü Anastasiapolis Antik Kenti için hazırlanan destek protokolü Muğla Valiliği’nde düzenlenen toplantıda imzalandı.

 

 

1500 YILLIK TARİH GÜN IŞIĞINA ÇIKACAK

 

MS 5 yüzyılın başlarında kurulmuş olan kentin MS 7. yüzyılda Arap akınlarının başlamasıyla diğer sahil kentleri gibi terk edildiği düşünülen ve bölgede daha önce yapılan yüzey araştırmaları sırasında vaftizhane, kilise, kiliseye bitişik bir şapel ve hamam, konutlar, kule ve sarnıçlar bulunduğunu belirten Vali Orhan Tavlı, Muğla’daki antik kentlerin önemine vurgu yaparak, yapılan protokol ile Muğla İl Kültür Turizm Müdürlüğü’nün ilgilendiği antik kentlerin diğer kurumlarla da iş birliği içinde sahip çıkarak daha aktif hale gelmesi için uğraş verdiklerini söyledi.

 

TURİZM BAKANI ERSOY ÇALIŞMALARI BAŞLATMIŞTI

 

Gelişmeleri yakından takip ettiğini belirten Akdeniz Ülkeleri Akademisi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Özay Kartal “İki yıl önce Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un  Kissebükü koyundaki 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı’nda kazı ve kurtarma çalışmalarının başlaması talimatını vermişti. O bölgede bulunan yüzlerce yıllık tarih gün ışığına çıkarıldığında koya gelen turistler hem denize girebilecek hemde karaya çıkarak tarihi dokuyu gezebilecek. Bu tür projelerle  Bodrum doğal güzelliklerinin yanısıra arkeoloji ve tarih açısındanda cazibe merkezi haline gelir. Vakıf olarak bu tür projelere destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR SANAT Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI