Bugun...



Kelebeklerin göçü tuvale yansıdı, sergisini açtı Belediye'ye sitem etti

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Göç isimli resim sergisini açan ressam Neriman Karşanbaş eserleri ile sanatseverleri hayran bıraktı. Karşanbaş sergisinin duyurusu için Bodrum Belediyesi'nden almak istediği basın listesinin kendisine verilmediğini belirterek sitem etti.

facebook-paylas
Güncelleme: 19-10-2021 22:29:24 Tarih: 19-10-2021 20:16

Kelebeklerin göçü tuvale yansıdı, sergisini açtı Belediye'ye sitem etti

Eserlerinde kelebeklerin göçünü tuvale yansıttığını belirten Karşanbaş “Ölüm yok dönüşüm vardır. Ağaçlar Kelebeklerin evi, konaklama yeri, üreme yerleri, flört ettikleri yer. Kelebeklerin yaşam alanları. Ağaçlar Kelebekler için ne kadar önemli ise, Kadınlar için de İstanbul Sözleşmesi o kadar önemlidir” diye konuştu. Ali Hakan Aykan (Trafo) Kültür ve Sanat Merkezi’nde Ressam Neriman Karşanbaş’ın Kelebeklerin Göçü isimli sergisinde  54 adet yağlıboya, karışık ve akrilik tekniklerle yapılan eserlerini sergiledi.

Karşanbaş çalışmalarında her ağaçta bir kadın/insan figürü ön planda yer aldı. Doğup, büyüdüğü yer olan, Hatay’ın “Daphne” mitolojisini anlatan ve mor renkli ağaçlarında kendi çektiği fotoğrafları kullanarak, İlk bakışta gördüğü ağaçlarda saklı kadın-erkek figürlerinin varlığını eserlerine yansıttığını belirtti.

 

 

Karşanbaş, insanların öldükten sonra ağaca dönüştüklerini ve bunu da eserlerindeki  mor ağaçlarına yansıttığını  belirterek”Gökyüzü, yeryüzü ve yeraltını birbirine bağlayan yaşam enerjisi olarak görünür. Ölüm yok dönüşüm vardır. Ağaçlar Kelebeklerin evi, konaklama yeri, üreme yerleri, flört ettikleri yer. Kelebeklerin yaşam alanları. Ağaçlar Kelebekler için ne kadar önemli ise, Kadınlar için de İstanbul Sözleşmesi o kadar önemlidir” dedi.

Sergi 24 Ekim tarihine kadar açık kalacak.

 

BELEDİYE'YE SİTEM ETTİ

 

Karşanbaş, mail üzerinden ulaştığı  basın mensuplarına kendilerine ulaşamadığı için Belediye yetkililerine sitem etti. karşanbaş yaptığı yazılı bildririmde şunları belirtti.

Bugün Bodrum Belediyesi Basın yayın Biriminden Bodrum yerel gazetelerin liste ve iletişim adreslerini almak istedim. Beni Yeşim Hn 'a yönlendirdiler...Fakat Yeşim hn, hiç bir gazetenin adını ve iletişim bilgisini veremeyeceğini, buna yetkisi olmadığını söyledi...

Bu yaşadıklarımı bilmenizi istedim...Basın Birimi basın adını bile vermiyor.... inanabiliyor musunuz?

NOT: Bodrum Belediyesi'nden konu ile ilgili açıklama gelirse aynen yayınlayacağız.

 

 

Neriman Karşanbaş:

İskenderun’da doğdu. 1995 yılında Gazi Üniversitesi-Mesleki Eğitim Fakültesi- Uygulamalı Resim Eğitimi mezunu. 2006 yılı İskenderun Festivali’nde “Gün Batımı” adlı Fotoğraf Yarışmasında “ikincilik”, 2007 yılında Ella Louise “Deniz Tutkulu” adlı Resim Yarışması’nda “ikincilik” ve 7. Şefik Bursalı Resim Yarışmasında ise “Sergileme” ödüllerini aldı. 2007 yılı Antalya’da Anteus Derneği ve Orman Bakanlığı’nın düzenlediği “Köprülü Kanyon” adlı Resim Çalıştayı etkinliğinde bulundu. 26 yıl MEB’da Resim öğretmenliğinden sonra 2019 yılında emekli oldu. Yurtiçinde 10 kişisel ve 33 karma sergiye katıldı.

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR SANAT Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI