Bugun...



Kazak bisikletçi 940 kilometre pedal basıp Muğla'ya geldi, Bodrum'a geliyor

Türkiye turu yapan Kazak bisikletçi Damir Kusheyev, 25 Haziran’da İstanbul’dan yola çıkarak 940 kilometre pedal basarak Muğla’nın Fethiye ve Marmaris ilçesine geldi. Oradan Bodrum'a gelmek üzere yola çıktı.

facebook-paylas
Tarih: 13-07-2021 07:03

Kazak bisikletçi 940 kilometre pedal basıp Muğla'ya geldi, Bodrum'a geliyor

25 Haziran’da İstanbul’dan Antalya’ya hareket eden Damir Kusheyev, Muğla’nın Fethiye ilçesine gelene kadar sıcak hava koşullarında yaklaşık 740 kilometre pedal bastı. Kazak bisikletçi Kusheyev Bursa, Bilecik, Kütahya ve Burdur’da mola vererek 7 günde Antalya’ya vardı. Kazak bisikletçi 6 Temmuz’da Antalya’dan sonra yaklaşık 200 kilometre bisiklet sürerek 3 günde Kaş ve Kalkan’a, daha sonra da Fethiye ve ardından Marmaris'e ulaştı.

Damir Kusheyev, Kazakistan’ın bağımsızlığının 30. yıldönümü münasebetiyle Türkiye’de “Kazakistan – Büyük Şahsiyetlerin Atayurdu” adı altında bir bisiklet turu gerçekleştiriyor.
Damir Kusheyev bu tur kapsamında Türkiye’de yaklaşık 2 bin 500 kilometre yol kat edecek.

 

KAZAK – TÜRK KARDEŞLİK VE DOSTLUĞUNU SEMBOLİZE EDİYOR


Kazak bisikletçi söz konusu turu Türkiye topraklarında yapmasının sebebi olarak ülkesi Kazakistan’ın bağımsızlığını ilk tanıyan ülkenin Türkiye olmasını gösterdi. Gazetecilere bir açıklama yapan Damir Kusheyev “Fethiye’de beni ağırlayanların gösterdiği misafirperverliğe çok teşekkür ediyorum. Türkiye, Kazakistan’ın bağımsızlığını ilk tanıyan, kardeş bir ülkedir. 30 yıldır çok sıkı bir işbirliğimiz devam ediyor. Türk kardeşlerimiz büyük şairimiz Abay için bir park yapmışlar ve bir anıt dikmişlerdi. Bu asil davranış, Türk kardeşlerimizin Kazakistan’a ve halkımıza duydukları derin saygıyı gösteriyor. Benim bu büyük bisiklet turumun bir amacı bu dostluğa küçük de olsa bir nebze katkıda bulunurken, bir diğer amacı da Türk halkına olan şükran duygularımızı tekrar göstermek ve saygılarımızı sunmaktır” dedi.
Kazak bisikletçi Türkiye turu kapsamında Bodrum'a hareket etti.

 




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AKTÜEL Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI