Bugun...



Kayalıklardan düşen turist 4 saatte kurtarıldı

Fethiye'de dünyaca ünlü cennet koyunda kayalıklardan düşerek yaralanan 31 yaşındaki Ukraynalı Lelyzaveta Rıabenko 4 saatte kurtarıldı.

facebook-paylas
Tarih: 07-05-2021 21:32

Kayalıklardan düşen turist 4 saatte kurtarıldı

Ukraynadan tatil için arkadaşları ile Fethiye’ye gelen Rıabenko Faralya Mahallesindeki cennet koyunda yürüyüşe çıktı. Kabak koyu ile cennet koyu arasındaki yürüyüşte dengesini kaybedip kayalıklardan düştü. Ayağı kırılan Ukraynalı Rıabenko acılar içinde yanındaki cep telefonu ile 112 acil çağrı merkezinden yardım istedi. Sarp ve kayalık bölgeye Jandarma Arama Kurtarma (JAK), Fethiye Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) sevk edildi. 

 

Ekipler Ukraynalı Lelyzaveta Rıabenko’nun sol ayağında kırık olduğunu tespit etti. İlk müdahale yapılan Rıabenko düştüğü yerden sedyeye alınarak sarp arazide yaklaşık 4 saatlik bir yürüyüş ile Kabak koyuna indirildi. Buradan özel bir bota alınan yaralı Ukraynalı turist Ölüdeniz sahilinde bekleyen Ambulansa sevk edildi. Ukraynalı Lelyzaveta Rıabenko 112 acil ambulans ile Fethiye Devlet Hastanesine kaldırılıp tedavi altına alındı.

 

Ukraynalı turistin hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. 

 

 

 




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI