Bugun...



Katliamı Türkiye'ye duyuran kadın "Her ağacı tek tek savunacağız"

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy’eki Akbelen ormanlarında başlayan kesim işlerini durdurduktan sonra dünden itibaren nöbete başlayan köylüler her bir ağacı tek Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy’eki Akbelen ormanlarında başlayan kesim işlerini durdurduktan sonra dünden itibaren nöbete başlayan köylüler her bir ağacı tek tek savunacaklarını açıkladılar.

facebook-paylas
Tarih: 18-07-2021 15:20

Katliamı Türkiye'ye duyuran kadın

 ANTERHABER.COM' a konuşan köylülerin temsilcisi Necla Işık “42 yaşındayım doğdum günden beri bu kabusu yaşıyorum. Anam babam kamulaştırma nedeni ile evlerini terk etmek zorunda kaldılar. Şimdi biz geleceğimiz ve çocuklarımız için orman ile birlikte yaşam mücadelesi veriyoruz. Ormanlarımızdaki ağaçları bu ülkenin geleceği için tek tek savunacağız” dedi. Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy sınırları içerisindeki Akbelen ormanlarında 600 dönümlük alanın kömür ocağına çevrilmesi nedeniyle dün sabah erken saatlerde jandarma ekipleri ile birlikte köye gelerek asırlık çam ağaçlarını kesmeye başlayan orman memur ve işçilerine sert tepki gösteren İkizköylüler ve çevreciler kesimi durdurmuştu.

 

 

ÇADIR KURUP 24 SAAT NÖBETİ BAŞLADILAR

 

Dünkü gerginliğin ardından jandarma ve orman işçilerinin Akbelen ormanlarından ayrılmasının ardından ormanlık alanın girişine çadır kurarak 24 saat nöbete başlayan köylülere MUÇEP (Muğla Çevre Platformu) ve siyasi parti temsilcileri de destek verdi.

 

ŞUANDA NEFES ALAMIYORUM

 

Köylüler adına bugün ANTERHABER.COM'a  açıklamalarda bulunan İkizköylü evli ve iki çocuk annesi 42 yaşındaki Necla Işık ““Nefes alamıyorum şu anda. Bugün, yarın derken en son sabahın körü gelip girdiler. Herkes işteyken, herkes hayvanların yanındayken kimse müdahale edemeden gelip indirmeye başladılar ağaçları. Karşımızda bir insan yok. O kadar konuşuyoruz, durun kesmeyin diye. Karşımızda bir insan yok, taş parçası var karşımızda, duygusuz insanlar var karşımızda. Lütfen desteğe gelin, yardıma ihtiyacımız var. Burası giderse biz biteriz. Herkesler biter. Sadece İkizköy’ün sorunu değil bu artık. Herkes elini vicdanına koysun artık. Tüm Türkiye’nin sorunudur bu. Belediye başkanları, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün biz burada bu kadar haykırırken neden bu kadar sessiz kalıyor. Biz ölelim burada o zaman. Biz öldükten sonra istediklerini yapsınlar, tamam mı? İlk önce biz ölelim ormanlardan önce.” İfadelerini kullandı.

 

 

İKİZKÖY ORMANLARI SADECE BİZİM DEĞİL TÜM TÜRKİYE’NİN

 

Bölgedeki kömür ocağı kabusunun 1979 yılında başladığını belirten ve anne babasının tarlası ile evlerinin kamulaştırılması nedeniyle Çanakkale’nin bir köyüne taşınmak zorunda kaldıklarını belirten Necla Işık “Ben burada doğdum çocukluğumdan beri bu kabusla yaşıyorum. Şimdi benim ve çocuklarımın doğduğu köye geldiler. Çiftçilik ve hayvancılıkla geçiniyoruz. Orman nefes aldığımız tek yer. Şimdi sizlere İkizköy Akbelen ormanlarından sesleniyorum. İki çocuk annesiyim. Dün burada olanları anlatmama gerek yok, herkes her şeyi gördü. Çağrımızı yaptık. Herkes desteğe gelmeye başladı. Çadırımızı kurduk, misafirlerimizi ağırlıyoruz. Nefes alamıyorum dedim, nefesime nefes olmaya geldiler. Çok teşekkür ediyorum hepsine, ayaklarına sağlık ve ben burada beklemeye devam ediyorum. Çünkü biz kocaman bir aileyiz. İkizköy Akbelen Ormanları sadece İkizköy’ün değil tüm Türkiye’nin sorunu dedim. Tüm Türkiye’den bize destekler gelmeye başladı ve biz kocaman bir aileyiz, herkesi buraya tekrar bekliyorum. Nöbetimiz başladı ve devam ediyor. Herkese çok teşekkür ediyorum. Çadırlarımız kuruldu. Nöbet devam ediyor. Her ağacı tek tek savunacağız. Herkesi desteğe bekliyoruz” dedi.

 

 

300 YILLIK ORMANLARA MADEN OCAĞI NEDENİYLE KIYMAYALIM

 

Bölgede kurulan çadırlara Muğla, Denizli, İzmir ve Aydın’dan çevreci ve vatandaşların destek verdiğini belirten İkizköy Çevre Platformu Sözcüsü Deniz Gümüşel “Bunun birgün olacağını biliyorduk ama bayram üzeri beklemiyorduk. İkizköy Akbelen ormanları için tüm Mulğa’nın Türkiye’nin ayağa kalkması lazım. Burada 200-300 yıllık çam ağaçları var, köylünün Muğla’nın akciğerleri , oksijen deposu burası. Bu çam ağaçlarının korumak için 7/24 nöbete başladık. Bir avuçlu köylü kadının mücadelesini ve direnişini yalnız bırakmayalım, gelin birlik olalım, ormanlarımızı koruyalım, tek bir ağacın dahi kesilmesine engel olalım, 300 yılda oluşan ormanlarına maden uğruna kıymayalım” dedi.

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇEVRE Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI