Bugun...



Karahan : Giderayak Bodrum’u parsel parsel satıyorlar, izin vermeyeceğiz

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Ortakent Mahallesi Bağarası Mevkii'nde Gökova manzaralı trilyonluk arazinin Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan ve Cumhurbaşkanlığı tarafından onaylanan Çevre Düzeni Planı Değişikliği ile 1.1 milyon metrekare alanın özelleştirilerek parsel parsel satışına çok sert tepki oldu.

facebook-paylas
Güncelleme: 18-11-2022 19:30:15 Tarih: 18-11-2022 19:17

Karahan : Giderayak Bodrum’u parsel parsel satıyorlar, izin vermeyeceğiz

"GİDERAYAK BODRUM’U PARSEL PARSEL SATIYORLAR"

Bodrum Yurttaş İnsiyatifi Sözcüsü Ayhan Karahan, “Bodrum'un nefes alacak tek bakir yerinin imara açılacak olması ve yandaşlara rant uğruna peşkeş çekilmesini kabul etmiyoruz. Bunu sadece doğanın, yeşilin, yaşamın savundu olarak görmüyoruz. Aynı zamanda vatan savunmasıdır. Hacılar, bacılar birbirini ağırlar modunda hareket ediyorlar. Devlet eliyle Bodrum’a yönelik akıl dışı yağmada son dönem herkesin fark ettiği artış var. AKP ile bağıntılı sermaye giderayak ne vurursak mantığı ile hareket ediyor. İçinde tarihsel sit karakteri arazileri dahi satıyorlar. AKP’nin birde Bodrum’dan siyasi beklentisi yok. O sebepten buraya dönük planlarında vicdan emaresi yok. Bu abdestli acımasız yağmacılık Bodrum’ dan alacağı tepkiyi bildiğinden hızlı ve çok kapalı devre yapıyor bu işleri, giderayak Bodrum’u parsel parsel satıyorlar” dedi.

 

 

"ORTAKENT YAĞMACILARIN HEDEFİ HALİNE GELDİ"

Karahan açıklamasının devamında ise, “Peşlerini bırakmayacağız. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yedirmeyeceğiz. Ortakent yağmacıların özel hedefi. TOKİ de orada büyük yağma peşindeydi. Halen de peşinde. Şimdilik durdurduk. Rantı çok yüksek bir mevkii. Orası ve bitişiği Bitez narenciye alanı. Zaten arazilerin niteliği tarım arazisi olarak geçer. Tarım arazilerine ticari imar, konut imarı, turizm imarı verip betonlaşmaya açıyorlar. Orası Bodrum'un akciğeridir. Ciğerlerimizi kurutmak, nefessiz bırakmak istiyorlar bizi. Toprağın altında ve üstünde zengin su havzaları var o bölgede. Suyumuzu kurutup Bodrum’u çölleştirecekler. Bodrum un aynı zamanda tarihsel değeri de olan en bakir koyları o bölgede. Bodrum'un idam fermanıdır oradaki kamu arazilerinin satışı. Bakır kalan tek bölge hazine ve orman arazileri orada. Onlarda imara açılınca ağacı bırak, dalını, yaprağını dahi göremeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI