Bugun...



Kale konserlerinin açılışını yapan Salkım “Şarkı söylemek iyileştirir”

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Bodrum Belediyesi Kale Konserleri Kurban Bayramı’nın ilk gününde Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği’nde Yeşim Salkım ve Bade Derinöz konseri ile coşkulu şekilde başladı.

facebook-paylas
Güncelleme: 21-07-2021 10:50:36 Tarih: 21-07-2021 04:03

Kale konserlerinin açılışını yapan Salkım “Şarkı söylemek iyileştirir”

Konser öncesinde gerçekleşen Dj performansı sırasında İzmir Marşı çalınması ile bütün seyirciler telefonlarının ışıklarını açarak coşkulu bir şekilde eşlik etti. Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği’nde düzenlenen konseri Bodrum Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Tutkun, Emel Çakaloğlu ve sanatseverler izledi.

 

Konser öncesi Anka Haber Ajansına açıklama yapan Bodrum Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Tutkun ilçe merkezini, çarşıyı canlandırmak için bu organizasyonu yapma kararı aldıklarını belirterek “Bodrum Belediyesi olarak uzun süredir Kale Konserleri’ni yapamıyorduk. Nedeni ise pandemi ve ondan sonraki süreçler vardı. Bu sene Bodrum Belediyesi’nin destekleri ile Kale Konserlerinde 8 konser yapacağız. Bu Kale Konserleri’nde sanatçılarımız tamamen piyasa değerlerinin altında sponsorlarımızın desteği ile sahne alacaklar. Her sanatçımızın sponsoru, desteği vardır.”

 

 

HER YAŞA HİTAP EDEN KONSERLER DÜZENLENECEK

 

Tutkun açıklamasının devamında “Kale Konserleri’ni Yeşim Salkım konseri ile açıyoruz. Bayramın dördüncü günü ise Türk Sanat Müziği konserimiz olacak. Ahmet Selçuk İlkan, Zekai Tunca’nın olduğu bir konser olacak. Akabinde 23 Ağustos tarihinde gençlerimizin sevdiği bir grup olan Sakiler konseri gerçekleşecek. Daha sonra Ferhat Göçer, Şevval Sam konseri olacak. Akabinde Zehra hanımın konseri olacak. Kapanışı ise Serdar Ortaç ve ardından yine gençlerin sevdiği Uzi konseri ile yapacağız. Biz Bodrum olarak turizm sezonunu güzel geçirmeye çalışıyoruz. Bayram nedeniyle otellerimizin doluluk oranı %90’nın üzerine çıktı. Bu süre içinde de hem Bodrum merkezi canlandırmak, çarşıyı canlandırmak için bu konserleri yapma kararı aldık. Akabinde ise Bodrum’un kültür sanatın başkenti olduğunu ve pandemi sonrasında, kısıtlı normalleşme sürecinde Bodrum’un artık normalleşme sürecini başlatmak istedik.” Dedi.

 

 

ŞARKILAR İNSANLARI BİRLEŞTİRİR, ŞARKI SÖYLEMEK İYİLEŞTİRİR

 

Yeniden Başlasın şarkısı ile sahneye çıkan Yeşim Salkım “Şarkı söylemek iyileştirir. Sesinizin ne kadar güzel olduğu önemli değildir. Çünkü bize böyle öğrettiler okulda. Şarkılar insanları birleştirir. Şarkı söylemek enerjidir. Bu gece eğlenmeye hazır mısınız? Diye seyirci ile muhabbet ettikten sonra “Böyle bir dönemde bizleri sizlerle bir araya getirmek hem cesaret ister hem de kalp ve yürek ister.” İfadeleri ile Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’a, Bodrum Belediyesi Başkan Yardımcılarına ve ekiplerine teşekkürlerini iletti.

 

 

Şarkılarına Uykusuz her gece, Niye hayat? Ve Arapsaçı sarkılarıyla devam eden Yeşim Salkım ve Bade Derinöz seyircilere keyifli dakikalar yaşattı.

 

Konser sonrasında belediye başkan yardımcılar Emel Çakaloğlu ve Hüseyin Tutkun katkılarından dolayı Yeşim Salkım ve Bade Derinöz’e çiçek, plaket ve sanat dostu sertifikası armağan etti.

 

 

Bodrum Belediyesi Kale Konserleri 23 Temmuz 2021 Cuma akşamı bayramın dördüncü günü ise Zekai Tunca, Ahmet Selçuk İlkan, Baha Boduroğlu ve Yıldızlar Korosu eşliğinde Perihan Sözen ile “Yıldızlı Nağmeler” adıyla Türk Sanat Müziği konseri yapılacak.

 

Konserlerin ikinci etabında ise 23 Ağustos 2021 Pazartesi akşamı Sakiler Grubu, 26 Ağustos 2021 Perşembe akşamı Şevval Sam, 27 Ağustos 2021 Cuma akşamı Ferhat Göçer, 31 Ağustos 2021 Salı akşamı “Cennetten Çiçek mi Topluyorum?” şarkısı ile ünlü Zehra, 2 Eylül 2021 Perşembe akşamı Serdar Ortaç, 3 Eylül Cuma akşamı ise “Kardeşim Helikopter” repliği ile ünlü Uzi sahne alacak.

 




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR SANAT Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI