Bugun...



Kadınlar kooperatif kurdu ürünleri tüm yurda dağılacak

İki yıl önce kurulan Milas Anatolia Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’nin ürettikleri ürünleri pazarlamak için hazırladıkları mağazanın açılışını yaptı. Kooperatif Başkanı Nurgül Çöllüoğlu “Pandemi gibi zor bir süreçte kooperatifimizi kurduk. Ama bu süreci de kendimiz açısından iyi değerlendirdiğimizi düşünüyorum. Kooperatifimizin daha iyi noktalara geleceğini ve yüzlerce kadının elinden tutacağına inanıyoruz. Markalaşma yolunda şu anda güzel adımlar atıyoruz” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 22-03-2023 13:22

Kadınlar kooperatif kurdu ürünleri tüm yurda dağılacak

Muğla’nın Milas ilçesinde iki yıl önce kurulan Milas Anatolia Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’nin ürettikleri ürünleri pazarlamak için hazırladıkları mağazanın açılışı yapıldı.

 

TARİHİ ÇÖLLÜOĞLU HANINDA KADINLAR ÜRETECEK VE SATACAK

Milas’ta Belediye tarafından restore edilen ve tekrar hizmete açılan yaklaşık 340 yıllık tarihi Çöllüoğlu Hanı’nda kadınların hem üretim hem satışını yapacağı mağazanın  açılışına Milas Belediye Başkanı CHP’li Muhammet Tokat, CHP Muğla İl Başkanı Hüseyin Erol ve İl Yöneticileri, CHP Milas İlçe Başkanı Tüze Çetinkaya ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Meclisinin CHP’li üyeleri CHP önceki dönem milletvekili Tolga Çandar, Kooperatif Başkanı Nurgül Çöllüoğlu ve üye kadınlar katıldı.

 

 

KADIN ÜRETİCİLERİN EMEKLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİNİ SAĞLAYACAĞIZ

Programın açılış konuşmasını yapan Milas Anatolie Kadın Kooperatifi Başkanı Nurgül Çöllüoğlu, amaçlarının kadın üreticinin daha fazla görünürlüğünü arttırarak, iş gücü piyasasına kalıcı olarak dahil etme, sosyal ve ekonomik durumunu iyileştirmek olduğunu ifade ederek “Pandemi gibi zor bir süreçte kooperatifimizi kurduk. Ama bu süreci de kendimiz açısından iyi değerlendirdiğimizi düşünüyorum. Kooperatifimizin daha iyi noktalara geleceğini ve yüzlerce kadının elinden tutacağına inanıyoruz. Bu yolda manevi destek çok önemliydi ve biz bu desteği Milas’tan fazlasıyla aldık. Markalaşma yolunda şu anda güzel adımlar atıyoruz. İnşallah daha da güzel gelişmelerle ve üreterek sizlerle olacağız” dedi.

 


KADIN OLUŞUMLARI DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ
Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, kısa süre önce belediye tarafından restorasyonu tamamlanan Çöllüoğlu Hanı hakkında bir bilgilendirme yaparak, “Kadın kooperatifimizin bir oluşum olarak baştan beri tarafımızdan desteklendiğini özellikle ifade etmek istiyorum. Çünkü içerisinde kadın ve üretim olgusunu barındırıyor. Ülkemiz için hayati öneme sahip iki önemli kavram. Kadının daha çok sosyal hayatın içerisinde yer alması, daha çok sorumluluk yüklenmesi ve sosyoekonomik yapımıza elini daha çok değdirmesi anlamında kadın oluşumları hepimiz tarafından desteklenmelidir. Biz de Anatolia kadın Kooperatifi başta olmak üzere ilçemizde üretici kooperatifleri ve birçok kooperatif ile çalışıyoruz. Yenilerinin oluşumu için onları destekliyoruz. Anatolia kadın Kooperatifi’nin yöresel değerlerin daha ciddiyetle ele alınması, daha iyi tanıtılması ve daha iyi pazarlanması noktasında da ciddi bir hedefi var. Bu da Milas için önemli bir adım. Hele hele zeytincilik ve zeytinyağı alanında kendilerini öncelikli olarak sorumlu hissetmeleri bizim açımızdan ayrı bir anlam ifade ediyor.” Dedi.

 

 

KOOPERATİF BÜYÜYOR

Belediye Başkanı Tokat konuşmasını bitirdikten sonra S.S. Milas Anatolia Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’nin yeni yerine taşınması nedeniyle hep birlikte kurdele kesilerek açılışı yapıldı. Konukların açılış sonrasında hatıra fotoğrafı çekilmesi, satışa sunulan ürünleri incelemesi ve konuklara sunulan ikramlardan sonra açılış töreni sona erdi.
2020 yılında kurulan ve “Anatolie” kooperatif markası ile çalışmalarına devam eden kooperatifin 12 kadın ortağı bulunurken, kooperatif sezonda Adabükü, Ören ve Güllük’te de satış noktaları oluşturuyor.

 




Kaynak: Umut Milas

Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI