Bugun...



KADEM MUĞLA "Savunmasız sivillerin bombalarla öldürülmesi savaş değil, soykırımdır"

Muğla’daki Sınırsızlık Meydanı’nda bu akşam saatlerinde düzenlenen Filistin’in sesi Olsun Oturma Eylemi ve basın açıklamasında İsrail’i tepki büyük oldu. KADEM (Kadın ve Demokrasi Vakfı) Muğla Temsilcisi Dr.Eriş Başaran Akça “İsrail bütün uluslararası hukuk kurallarını ve insanlığı ayaklar altına almaktadır. Savunmasız sivillerin bombalarla öldürülmesi savaş değil, soykırımdır” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 23-11-2023 21:39

KADEM MUĞLA

Muğla’daki Sınırsızlık Meydanı’nda bu akşam saatlerinde düzenlenen  Filistin’in sesi Olsun Oturma Eylemi ve basın açıklamasında İsrail’i tepki büyük oldu.

KADEM Muğla İl Temsilciliği tarafından düzenlenen etkinilği katılanlar meydanda “Soykırıma Hayır Filistine Destek Siyonizme Lanet” yazılı pankart açtı, Türkiye ve Filistin bayrakları taşıdı. Kadın ve çocukların yoğun olduğu eylemde basın açıklamasını KADEM (Kadın ve Demokrasi Vakfı) Muğla Temsilcisi Dr.Eriş Başaran Akça okudu.

FİLİSTİNLİ MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMİZİN YANINDAYIZ

Akça açıklamasında “Bu akşam duyarlı olan herkesle birlikte yapmış olduğumuz oturma eylemindeki amacımız Filistinli Müslüman kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermektir.75 yıldır süren bir işgal var. Savaşın da bir hukuku var. Sözleşmeler, anlaşmalar, hukuk tüm dünyanın bildiği gibi aslında ortada. Herkes için geçerli olan hukuk maalesef İsrail devleti için geçerli olmuyor ve bu hepimizi çok derinden sarsıyor, üzüyor. Bugün baktığımızda İngiltere’den, Amerika’dan Avustralya’ya, Fas’tan Ürdün’e kadar dünyanın pek çok ülkesinde protesto gösterileri görüyoruz. 7 Ekim’den bu yana şiddetin bütün türlerinin, en ağır, en acımasız haliyle yaşandığı bir vahşete şahit oluyoruz. Filistin’de 10 binlerce kişi hayatını kaybetti. İsrail, Gazze’de kadın, çocuk, okul, hastane gibi, özellikle sivillerin bir arada olduğu yerleri sürekli bombalıyor. İbadethaneleri, camileri, kiliseleri hedef alıyor. Enerji verilmediğinden kuvözdeki bebekler ölüyor. Yaralılar ve hastalar tedavi edilemiyor. Gazze halkı, temiz su, gıda ve en temel insani ihtiyaçlardan yoksun… Binlerce hamile kadın var. Yeni doğan bebekler var” ifadelerini kullandı.

 

 

İSRAİL BÜTÜN ULUSLAR ARASI HUKUK KURALLARINI AYAKLAR ALTINA ALMAKTADIR

Akça açıklamasının devamında ise “İsrail bütün uluslararası hukuk kurallarını ve insanlığı ayaklar altına almaktadır. Savunmasız sivillerin bombalarla öldürülmesi savaş değil, soykırımdır. Bu nedenle İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla Sınırsızlık Meydanı’nda bir oturma eylemi planladık. İnşallah bu zulüm ve saldırılar durur ve her iki taraf için de adil bir barış süreciyle, olması gereken sona ulaşılır diye ümit ediyoruz.Bizler Filistin’e destek olmaya ve her platformda sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Açıklama sonrası katılımcılar bir süre oturarak eylemlerini sürdürdüler.

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI