Bugun...



İyi Partili Çağlayan “Sinpaş projesi zaman içerisinde hormonlu biçimde büyüdü”

İyi Parti Kurucular Kurulu ve Genel İdare Kurulu üyesi Avukat Sevin Çağlayan, Muğla’nın Marmaris ilçesi İçmeler Mahallesi’nde hukuka ve imara aykırı biçimde yapılması planlanan ve ‘Çed gerekli değildir’ raporu ile de hormonlu hale gelen Kızılkum mevkii’nde ki Sinpaş’a satıldığını belirten otel inşaatı ile ilgili bugün yazılı bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

facebook-paylas
Tarih: 15-09-2021 11:45

İyi Partili Çağlayan “Sinpaş projesi zaman içerisinde hormonlu biçimde büyüdü”

İyi Parti Kurucular Kurulu ve Genel İdare Kurulu üyesi Avukat Sevin Çağlayan, Muğla’nın Marmaris ilçesi İçmeler Mahallesi’nde hukuka ve imara aykırı biçimde yapılması planlanan ve ‘Çed gerekli değildir’ raporu ile de hormonlu hale gelen Kızılkum mevkii’nde ki Sinpaş’a satıldığını belirten otel inşaatı ile ilgili bugün yazılı bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

 

Çağlayan açıklamasında şu ifadelere yer verdi  

 

“Muğla’nın Marmaris ilçesi İçmeler Mahallesi Kızılkum mevkiinde iş insanı Emin Hattat tarafından 30 yıl önce başlatılan ve iflasının ardından Sinpaş’a satılan otel inşaatı için ÇED’e gerek olmadığına karar verildi.

 

Emin Hattat, 1988 yılında 150 dönümü ormandan tahsisli toplam 310 dönümlük denize sıfır arazide Hema-Que Otel Yatırım A.Ş. adıyla beş yıldızlı otel inşaatına başladı.

 

550 oda, 1100 yatak kapasiteli otel bitirilemedi, Emin Hattat da 2006 yılında iflasını açıkladı.

 

Yapımı yarım kalan bina, 2009 yılının aralık ayında Sinpaş Holding’e satıldı. Sinpaş Holding buraya bin 400 adet lüks konut yapmak istedi ancak dönemin İçmeler Belediyesi’nden izin alamadı.  Belediye, doğal doku bozulmadan tatil köyü ya da beş yıldız üzeri otel yapılması halinde yapı kullanım izni verilebileceğini bildirdi.

 

PROJE, MİLLİ PARK SINIRLARI İÇİNDE OLMASINA RAĞMEN “ÇED GEREKLİ DEĞİLDİR” KARARI VERİLDİ

 

Yapılmak istenen projenin Milli Park sınırları içerisinde olmasına rağmen “ÇED gerekli değildir” kararı alınmasına tepki gösteren Çağlayan açıklamasının devamında “Sinpaş projeyi değiştirerek konut yerine devre mülk yapmaya karar verdi ve buradaki inşaatı tekrar başlattı.

 

Projenin halka arzının ardından, 13 Ağustos 2021’de, bölgede çıkan büyük yangınlar büyük bir tahribat oluşturmuşken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından proje için Milli park sınırları içinde olmasına rağmen “ÇED gerekli değildir” kararı verildi.

 

Yangınlarla bölgede binlerce dönüm orman yok olmuşken alınan karar büyük tepki çekti. 2027 yılında tamamlanması planlanan proje Marmaris Kent Konseyi tarafından yargıya taşındı ve 11 Eylül’de Muğla 3. İdare Mahkemesi’ne dava açıldı.

 

Marmaris Kent Konseyi’nin açtığı davayı destekleyen Muğla Barosu avukatlarından İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Av. Sevin Çağlayan, resmi kurumlara onay için sunulan dosya ile halka arz için sunulan dosya arasındaki büyük farklar olduğunu kaydetti.

 

“Proje tanıtım dosyası iki etap üzerinden oluşturulurken, izahname ve değerleme dosyalarında projenin dört etaptan oluştuğu beyan ediliyor. Proje dosyasında, 9 bin 600 metrekare alana sahip marina alışveriş merkezinden söz ediliyor. Biz anlıyoruz ki, sadece karada değil, deniz alanında da değişikliğe gidilmek isteniyor. Bunun kabul edilmesi mümkün değil ayrıca hiçbir yasal dayanağı da yok.” İfadelerini kullandı.

 

 

“PROJE ZAMAN İÇERİSİNDE HORMONLU BİÇİMDE BÜYÜDÜ”

 

Bir koyun kamunun kullanımına kapatıldığını kaydeden Çağlayan, inşaat alanının ruhsat olmadan sürekli büyütüldüğüne dikkat çekti.

 

“Proje ruhsat olmaksızın sürekli revize edilmiş ve inşaat alanı genişletilmiş. Halka arzdan önce, bir izahname ve değerleme raporu hazırlanmış. Burada iki parselden söz ediliyor. ‘ÇED gerekli değildir’ kararı proje tanıtım dosyasındaki 2518 No’lu parsel için verilmiş. Oysa inşaat yapılacak 1598 No’lu bir parsel daha var. Bu parsel üzerinde ihtiyati tedbir kararı var. Bir diğer husus proje tanıtım dosyasındaki 2518 No’lu parsel için, 3194 sayılı İmar Kanunun 32. Maddesi gereğince belediyenin koyduğu şerh de var. Şerh daha sonra Yapı ve Kayıt Belgesi Değerlendirme Komisyonu kararıyla kaldırılsa da, bunun nasıl gerçekleştiği de yargıya taşınabilecek unsurlar içeriyor.” Bir diğer ve önemli husus ise buranın Marmaris limanına giriş ve çıkışın olduğu tek nokta olmasıdır. Burada oluşması muhtemel bir çevre/deniz kirliliği, Marmaris körfezinin telafisi mümkün olmayacak şekilde tahribatına sebep olacaktır. Marina, Alışveriş Merkezi ve termal parktan bahsediliyor ancak projede bunlar yok.

 

Bu çerçevede Marmaris Kent Konseyi’nin haklı mücadelesine destek vermeyi sürdüreceğim.”

 

 

 




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI