Bugun...



İYİ Parti’de "Rüzgargülü Projesi” heyecanı

İYİ Parti Muğla İl Başkanı Davut Cumhur Akmeşe "Rüzgârgülü ile Türkiye, paylaştıkça eşitlenecek, eşitlendikçe büyüyecek!" diye konuştu.

facebook-paylas
Güncelleme: 16-10-2021 21:03:20 Tarih: 16-10-2021 19:17

İYİ Parti’de

İYİ Parti Muğla İl Başkanı Davut Cumhur Akmeşe  siyasette ciddi değişiklikler olacağını belirterek yazılı açıklamada bulundu.

 

"Rüzgârgülü ile Türkiye, paylaştıkça eşitlenecek, eşitlendikçe büyüyecek!"

İYİ Parti Muğla İl Başkanı Davut Cumhur Akmeşe İYİ Parti genel merkezinin hazırladığı Rüzgargülü projesini Muğlalı Hemşerileri ile paylaştı.

 

Akmeşe yaptığı açıklama da Rüzgargülü projesinin önemine vurgu yaparak  Okul çağındaki her çocuğumuza, her gencimize kahvaltı ve öğle yemeğini, ücretsiz olarak sunacağımız Ülkemizdeki derin yoksullukla mücadele planımız kapsamında hazırladığımız projelerimizden ilki olan Rüzgârgülü Projemiz, milletimize, memleketimize, hayırlı uğurlu olsun! Rüzgârgülü Projesiyle birlikte Türkiye, paylaştıkça eşitlenecek, eşitlendikçe büyüyecek! Dedi.

 

Rüzgargülü projesinin içeriği nedir?

 

Biz Rüzgârgülü’nü sağlıktan eğitime, istihdamdan yerel ekonomiye, yoksulluktan gelir eşitsizliğine kadar, Türkiye’nin en can alıcı sorunlarına parmak basan çok yönlü bir kalkınma projesi olarak tasarladık. Rüzgârgülü Projesi ile çocuklarımız dengeli ve doğru beslenerek, sağlıklı bireyler olarak yetişecek.

 

İYİ Parti iktidarında

 

Bir daha hiçbir çocuğumuz, sağlığını, açlığı, yoksulluğu, adaletsizliği düşünmek zorunda kalmayacak. Rüzgârgülü Projesi ile çocuklarımızın doğru beslenmesini sağlayarak okul öncesi çağda, 235 bin, okul çağında ise tam 2 milyon çocuğumuzu hastalıklara karşı korumamız mümkün.

Projeyi hayata geçirdiğimizde çocuklarımız, sadece sağlıklı bireyler olmakla kalmayacak. Ayrıca son 20 senede, devamlı geriye giden, eğitim alanında da önemli başarılar elde edeceğiz. Hem okullaşma oranımız, hem de çocuklarımızın başarıları, ciddi şekilde artacak.

"Rüzgârgülü ile Türkiye, paylaştıkça eşitlenecek, eşitlendikçe büyüyecek!"

Rüzgârgülü’yle yalnızca okullaşma oranını yükseltmekle kalmayacağız. Öğrencilerimizin, mevcut başarılarını da artıracağız.

Rüzgârgülü Projesi yalnızca çocuklarımızın sağlıklarını ve eğitimdeki başarılarını geliştirmekle kalmayacak, bunun yanında istihdamı da artıracak. Rüzgârgülü Projesi’ni uygulamaya geçirdiğimiz anda 303 bin yeni iş imkânı ortaya çıkacak.

Bu yeni iş imkânlarının, yüzde 78’inde, kadınları istihdam ettiğimizdeyse şu an işsiz olan, 236 bin kadın, iş sahibi olacak.

Rüzgârgülü Projesi’yle yoksulluğu ve gelir eşitsizliğini de azaltacağız.

Ülkemizde aileler, artan gelir eşitsizliği ve yoksulluk altında çocuklarını okutmaya çalışıyor. Ne yazık ki bugün Türkiye’de, her 3 çocuktan 1’i, yoksullukla ve yoksunlukla mücadele ediyor.

"Rüzgârgülü ile Türkiye, paylaştıkça eşitlenecek, eşitlendikçe büyüyecek!"

Rüzgârgülü Projesi, yoksulluk ve gelir eşitsizliği üzerinde nakit transfer programlarına benzer bir etki yaratacak.

 

 

Çünkü artık aileler, çocuklarını, kahvaltı ve öğle yemeğinde nasıl doyuracaklarını düşünmek zorunda kalmayacaklar. Bilecekler ki Yavruları, gittiği okulda ihtiyacı olan proteini ve vitamini alıp, karnını doyuruyor. Bu da, çocuğu olan ailelere, Çocuk başına, yıllık 1000 lira yardım yapılması ile eşdeğer bir destek, anlamına gelecek.

İşte bu sayede Rüzgârgülü Projesi uygulandığında tam 1,6 milyon insanımız, yoksulluktan kurtulacak, gelir eşitsizliği de yüzde 1,6 oranında azalacak.

"Rüzgârgülü ile Türkiye, paylaştıkça eşitlenecek, eşitlendikçe büyüyecek!"

Rüzgârgülü ile çiftçimiz ve kooperatiflerimiz de kazanacak. Çünkü, projenin operasyon boyutunu yüklenecek olan belediyelere, bölgedeki küçük ölçekli çiftçiler ve tarım kooperatifleriyle çalışmalarını, şart koşacağız. Böylece, arzu ettiğimiz kırsal kalkınmanın da, ilk temellerini atmış olacağız.

Çiftçimiz, hem para kazanacak, hem de ürettiği ürünün, bölgesindeki öğrencileri, doyurmak için kullanılacağını bilerek mutlu olacak.

Sözün özü,

Rüzgârgülü Projesiyle birlikte

Türkiye, paylaştıkça eşitlenecek, eşitlendikçe büyüyecek!




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI