Bugun...



İstanköy’deki Soykırım Anıtı’nın açılışına katılan imamın kimliği ortaya çıktı, Yunanistan hükümeti yeni atamış

Yunanistan’ın Lozan Antlaşması’na göre Ege’de silahlandırılması yasak olmasına rağmen silahlandırarak yerleşime açtığı adalar nedeniyle Türkiye arasındaki gerginlik son 25 yılın zirvesin ulaşırken, Bodrum’a komşu İstanköy (Kos) Adası’na Yunanlıların Sözde Pontus Helenizmi Soykırım Anıtı’nın açılışını yapmaları sert tepkilere neden olmuş, törene katılan ve kimliği belirlenemeyen bir imama Müslüman toplumunun tepkisi sert olmuştu.

facebook-paylas
Tarih: 11-10-2022 16:06

İstanköy’deki Soykırım Anıtı’nın açılışına katılan imamın kimliği ortaya çıktı, Yunanistan hükümeti yeni atamış

Yunanistan’ın Ege Adaları ile Batı Trakya’da ABD işbirliği ile silahlandırmayı sürdürürken Türkiye ile yaşadığı gerginliği Muğla’nın Bodrum ilçesine 7 mil uzaklıktaki İstanköy (Kos) Adası’na 6 Ekim 2022 tarihinde sözde Pontus Helenizmi Soykırım Anıtı ve Parkı’nın açılışını yapmıştı.

 

İMAMIN KATILMASI TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Pontuslular Derneği (O Xeniteas) tarafından bir ay önce yapımına başlanan sözde Pontus Helenizmi Soykırım Anıtı ve Parkı’nın açılışına anıtı yapan heykeltraş Kikotis Georgios, Pontus  Kos Derneği Başkanı Charalambos Navrozidis, Belediye Başkanı Theodosis Nikitaras, belediye yetkilileri, vatandaşlar, dernek üyeleri ve askeri üst düzey komutanlar ile birde adı açıklanmayan imamın katılması ve anıt önünde fotoğraf çektirmesi dikkat çekmiş, Müslüman Türk toplumu soykırım anıtının açılışında bir imamın bulunmasına sert tepki göstermişti.

 

İstanköy İmamı İrfan Trampa

 

O İMAMIN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

İstanköy (Kos) Adası’nda yaşayanların tanımadığı imamın kimliğini Batı Trakya’da yayın yapan Birlik Gazetesi ortaya çıkardı. İmamın fotoğrafı ile okuyucularına bilgi veren gazete imamın İskeçeli İrfan Trampa olduğunu ve Yunanistan hükümeti tarafından İstanköy Adası’na yeni atandığını ve ilk olarak bu törene katıldığını duyurdu. Gazete ayrıca İrfan Trampa’nın İskeçe Türklerinin yakın zamanda seçtiği İskeçe müftüsü Mustafa Trampa ile uzaktan yakından bir ilişkisi olmadığını sadece soyadı benzerliği bulunduğunu belirtti.

 

 

PROF.KAYMAKÇI SERT TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Rodos İstanköy Oniki Adalar Türkleri Dayanışma Derneği (ROİSDER) Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kaymakçı anıtın açılışını kınadığını “Düzenlenmekte ve gerçeklikten uzak bu  tarihi yalan üzerine kurgulanmış hikayeler Yunan halkına empoze edilmektedir” diye konuşmuştu.

 




Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI