Bugun...



İstanbul Oyuncak Müzesi Bodrum’a geldi, çocuklar akın etti

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bugün kapılarını açan İstanbul Oyuncak Müzesi çocukların ve ailelerin ilgi odağı oldu. Müzeyi 5 saat içerisinde yüzlerce kişi ziyaret etti.

facebook-paylas
Tarih: 20-05-2022 16:49

İstanbul Oyuncak Müzesi Bodrum’a geldi, çocuklar akın etti

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Ortakent Mahallesi’ndeki Midtown Alışveriş Merkezi’ndeki Metreküp Sanat Galerisi’nde bugün açılışı yapılan İstanbul Oyuncak Müzesi’ndeki Hayallere Yolculuk sergisinde  yaklaşık 200 oyuncak yer aldı.

 

SERGİDE 162 YILLIK OYUNCAKLARDA YER ALDI

En eskisi 1860 ve 1870 yıllardan olan ahşap ve seramik bebekler ile dünyanın 40’a yakın ülkesinden Sunay Akın tarafından toplanan eserler bodrumlu çocuklar ve aileler tarafından büyük ilgi gördü. Sunay Akın’ın son 20 yılda topladığı oyuncaklar ilgi odağı oldu. Veliler bol bol hatıra fotoğrafı çekerken sergiyi gezen çocuklar duvardaki dev panoya pastel ve kuru boya ile hayallerindeki oyuncağı çizdiler.

 

 

HER ÇOCUK BU SERGİYİ GÖRMELİ

Sergiyi iki çocuğu ile birlikte gezen 38 yaşındaki tur rehberi Halime Çelik “Oyuncakların sergilendiği bir müzeye ilk kez tanık oldum. Duymuştum ama gezmemiştim. Çocuklarım ve ben bugün farklı ülkelerin kültürlerini ve yaşamlarını yansıtan eserleri, oyuncakları görünce çok mutlu olduk. Bunlar gerçekten tarihi bir değer, her çocuk bu sergiyi görmeli” diye konuştu. Metreküp Sanat Galerisi Yöneticisi Semih Ün ise yaptığı açıklamada “Sunay Akın’ın İstanbul’daki müzesindeki oyuncakların önemli bir bölümünü buraya getirdik. Sergi bugün açılmasına rağmen Bodrumlulardan büyük ilgi gördü. Sunay Akın’da haziran ayının ilk haftası Bodrumlu çocuklarla birlikte olacak. Önümüzdeki günlerde okullardan öğrenciler sınıflar halinde sergiyi gezmeye gelecekler” dedi.

Oyuncak Müzesi sergisi 30 Haziran 2022 tarihine kadar ziyarete açık kalacak.

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AKTÜEL Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI