Bugun...



İşçi Bayramı’nda belediye işçilerine zam müjdesi

Bodrum Belediyesi Personel A.Ş. ile Belediye İş Sendikası arasında yapılan görüşmeler sonrasında bin işçiyi ilgilendiren bir buçuk yıllık toplu iş sözleşmesi imzalandı.

facebook-paylas
Tarih: 01-05-2021 19:25

İşçi Bayramı’nda belediye işçilerine zam müjdesi

İmza  törenine Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, belediye başkan yardımcıları, Belediye İş Sendikası Muğla Şube Başkanı Ender Akbay, Sendika Genel Merkez Denetleme Kurul Başkanı Ali Haydar Özcan ve Disiplin Kurulu Üyesi Cem Özer, Belediye İş Sendikası İl Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Barut katıldı. Bugün gerçekleşen toplu iş sözleşmesiyle Personel A.Ş. bünyesinde çalışan personele ödenecek en düşük maaş 3.900,00 TL olurken, ortalama maaş düzeyi ise 4.100,00 TL oldu. Maaşlarda %12,27 lik bir artış sağlanırken, sosyal yardımlarda ise %50 artış sağlandı.

 

Akbay'ın ardından Belediye İş Sendikası Genel Merkez Denetleme Kurul Başkanı Ali Haydar Özcan, Genel Başkan Nihat Yurdakul'un selamını ileterek başladığı konuşmasında, "Türkiye koşullarına baktığımızda asgari ücretin 2 bin  800 lira olduğu bir dönemde, demokrasinin kalelerinden biri olan Bodrum'da, Bodrum Belediye Başkanı cumhuriyet çocuğu, aydınlık yüzüyle 4 bin liraya yakın en düşük yevmiyeyi tutarak 5 binin üzerine çıkarmış bulunmaktadır " dedi.

 

Aras "Sadece ve sadece gelirlerimizi arttırmak için çalışıyoruz. Kayıp, kaçakla mücadele ediyoruz ki daha fazla gelir olsun, o gelirlerden sizlere daha fazla verelim, daha fazla pay verelim. Bunun için çalışıyoruz.  1 Temmuz'da başlaması gereken toplu sözleşmenin gerekleri 1 Mayıs'ta, bugünden itibaren başlatılmış durumdadır." diyerek işçilere müjde verdi.

Aras "Yılın Emekçisi" ödülü dolayısıyla Temizlik İşleri Müdürlüğü personeli Ahmet Işık'a plaket takdim ederken, Ender Akbay ise Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü personeli paramedik Hilal Aydın adına Melek Hastürk'e plaket takdim etti.

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI