Bugun...



İş arayanlarla, eleman arayanları buluşturacak proje hayata geçiriliyor

‘BODRUM CV’ PROJESİ İÇİN PROTOKOL İMZALANDI. Bodrum Esnaf Sanayici ve İş İnsanları Derneği (BESİAD) tarafından, iş arayan kalifiye personel ile eleman arayan iş insanlarını ortak bir platforma buluşturmak amacıyla geliştirilen ‘Bodrum CV’ projesi, Bodrum Belediyesi iş birliği ile hayata geçirilecek.

facebook-paylas
Tarih: 28-09-2021 14:39

İş arayanlarla, eleman arayanları buluşturacak proje hayata geçiriliyor

 

Yaşanan işsizlik ve kalifiye personel arayışı sorunlarını, yerelde çözüme kavuşturma hedefiyle hayata geçirilecek projenin protokolü imzalandı.

 

Bodrum Belediyesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen protokol imza törenine, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, BESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Engin Kaplan ile yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri ve Bodrum Belediye  A.Ş. Genel Müdürü Faruk Ulusoy katıldı.

 

İSTİHDAM KONUSU YERELDEN ELE ALINACAK

 

Aras: “Bodrum CV’ özellikle bu konunun yerelden ele alınması açısından çok önemli. İŞKUR Genel Müdürlüğü’müz de var ancak artık kentlerin kendilerini yerelden geliştirmeleri çok önemli. Her kentin kendine göre ihtiyaçları var ve bunlar birbirinden çok farklı. O yüzden bu tür çalışmaların yerelde ihtiyaca dönük olarak yapılmasının önemi çok büyük. Yerelden gelecek bu tür girişimler daha değerli, kullanışlı ve sürdürülebilir hale geliyor. BESİAD yaptığı çalışmalarda hep yereli önceleyen bir pozisyonda duruyor ve bu çok değerli bir şey” diye konuştu.

 

ÇALIŞANLARIN KONAKLAMA PROBLEMİ VAR

 

Bodrum’da konaklama problemlerinin artmasına dikkat çeken Aras, konuşmasında konuyla ilgili şu ifadelere yer verdi: “İş dünyasının Bodrum’da ihtiyaçları çok fazla. Özellikle profesyonel çalışan çok zor bulunmaya başlandı. Bunun tabi farklı sebepleri de var. Örneğin şu anda inanılmaz bir konaklama problemi bizi tehdit ediyor. Sadece özel sektör açısından değil, kamusal hizmetler açısından da öyle. Belediyede bir zabıta alımına çıktığım zaman şöyle düşünüyorum çocuk buraya gelecek, ev kirası ödeyecek, kendisini geçindirecek. Şimdi istihdamın böyle yapısal sorunları da var. Önümüzdeki süreçte belki daha da fazla olacak. O tarafa da hep birlikte eğilmeliyiz. Arkadaşlarımızın konaklamalarını burada sağlamak zorundayız, bununla ilgili her türlü çalışacağız.” Dedi.

 

 

İŞ ARAYANLARLA ELEMAN ARAYANLAR SENKRONİZE OLACAK

 

Bodrum ve Bodrum iş dünyası açısından çok önem arz eden bir projeyi  hayata geçirdikleri için heyecanlı olduklarını söyleyen Engin Kaplan: “Bodrum CV Özel İstihdam Bürosu, bodrumcv.com ve markası, BESİAD olarak çok yıllar öncesinden kurguladığımız ve icrasını sağladığımız bir uygulamaydı. Bodrum’da çok sayıda işsiz ve çok sayıda eleman arayan işletme bulunduğu ancak bunların birbiriyle senkronize olmasını sağlayacak bir mekanizma eksikliğinin olduğu tespitiyle yola çıktık. Devletimizin bu yönündeki kurumları çok önemli işler yapıyorlar ama Bodrum’un kendi dinamikleriyle ilgili farklı uygulamalara ihtiyacı vardı.Doğru işverenle doğru çalışanın buluşamaması bizim en büyük problemimiz. Daha uzun süreli ve daha doğru buluşmaları sağlayabilmek için Bodrum CV markasını ve projesini yaratmıştık. Proje bir süreliğine kesintiye uğradı fakat tekrar ayağa kaldırmak üzere bu sefer daha sağlam temelli bir projeye dönüştürdük bu yapıyı. Daha sağlam temellerde sürdürebilmek için belediyemizle bir iş birliği yaptık. Ahmet Aras başkanımız da sağ olsun her konuda olduğu gibi iş birliğine dayalı öz güvenli yaklaşımıyla işin çok hızlı bir şekilde bu noktaya gelmesini sağladı.” dedi.

 

LASTİKÇİDE KUAFÖRDE İLAN KOYABİLECEK

 

Bu projeyi çok önemsediklerini ifade eden Kaplan: “Ülkemizin en büyük problemlerinden birisi istihdam. İstihdamı artırmanın birçok yolu var. Ama kamunun mekanizmalarını hafifletmek ve iletişimi kolaylaştırmak gibi önemli gereklilikler bulunuyor. Biz onlardan bir tanesini şu anda hayata geçirmiş bulunuyoruz. Bodrum’da iş ve işçi bulmaya aracılık faaliyetini bundan sonra, BESİAD’ın destekleriyle Bodrum Belediyesi uhdesi altında Bodrum CV markasıyla gerçekleştireceğiz. Tüm haklarıyla birlikte belediyemize teslim ettiğimiz Özel İstihdam Bürosu'nda Bodrum CV ile birlikte inşallah daha çok sayıda iş ve çalışana arabuluculuk etme şansımız olacak.  Genel olarak bilinen kariyer sitelerinde belli bir iş kolunun üzerinde ilanlar bulunur. Yani sanayideki lastikçi kardeşimizin de kuaförümüzün de ilan koyabileceği, ya da iş bulabileceği bir yapı olmasını umut ediyoruz. “ dedi.

Konuşmaların ardından Bodrum Esnaf Sanayici ve İş İnsanları Derneği ile Bodrum Belediyesi arasında iş birliği protokolü imzalandı.




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI