Bugun...



İnsanların kirlettiği denizi robotlar temizliyor, temizlik Torba'da yapıldı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde düzenlenen deniz dibi ve sahil temizliğinde ilk kez deniz yüzeyi temizleme robotu kullanıldı.

facebook-paylas
Tarih: 19-05-2022 09:13

İnsanların kirlettiği denizi robotlar temizliyor, temizlik Torba'da yapıldı

Muğla’nın bodrum ilçesinde Denize Ençok Mavi Yakışır sloganı ile düzenlenen etkinlikler Torba Mahallesi ve Koyu ‘nda devam etti.

 

İLK DENİZ TEMİZLEME ROBOTU KULLANILDI

Dalgıçların deniz dibinden Umurça İlkokulu’ndan 30 öğrenci ve öğretmenlerinin ise karadan katıldığı deniz ve sahil temizliğinde bu yıl ilk kez deniz yüzeyi temizleme robotu kullanıldı.

 

ÜÇ SAATTE 250 KİLOGRAM ATIK TOPLANDI

Yaklaşık bir saat içerisinde robot deniz yüzeyinden 50 kilogram atık topladı. Üç saat süren etkinlikte deniz dibinden ve sahilden toplanan 250 kilogram atıkların arasından çıkanlar görenleri şaşkına çevirdi.Atıklar arasında bulunan otomobil lastiği, plastik sandalye, şezlong, pet şişeler, havlu, tabak, çatal, bıçak, aydınlatma lambası, kriko ve metal atıklar toplanarak Belediyesi 1.sınıf Atık Getirme Merkezi’ne gönderildi.

 

 

Bodrum yaratmayı amaçladıklarını söyleyen Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Toplam 10 kg ağırlığında ve 100 litre kapasitesinde olan ve elektrikli şarj ünitesi ile 5 saat çalışabilen İnsansız Deniz Yüzeyi Temizleme Aracımız ile denizlerimizi daha temiz hale getirmeye çalışacağız. Belediyemiz yıllardır ekiplerimiz ve gönüllüler ile birlikte deniz ve kıyı temizliği gerçekleştiriyor. Ekiplerimizin bu mücadelesinde teknolojiden de faydalanmak istedik. Aracımızı, çalışmanın verimlilik analizi yapılması ile önümüzdeki haftalarda uygun konumlara yerleştirilmeyi planlıyoruz. Yenilikçi çözümler ile daha yaşanılabilir bir Bodrum yaratmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi. Doğayı korumanın en çevreci yolunun “kirletmemek” bilincini kazandırmak olduğunu ifade eden Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, Bodrum Belediyesi olarak çevre kirliği ile mücadeleye titizlikle devam ettiklerini belirtti.

 ‘’Denize En Çok Mavi Yakışır’’ etkinliği, 25 Mayıs Çarşamba günü Güvercinlik’te devam edecek.

 

 

 

 




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇEVRE Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI