Bugun...



İngiliz turistlerin bu yılki tercihi Türkiye ve Yunanistan

İngiliz turistler tatil sezonu için Mayıs ayı ortasını hedefliyor. Havayolu şirketlerinin verilerinden hareketle, rezervasyonların en çok artış gösterdiği ülkeler, Yunanistan ve Türkiye oldu.

facebook-paylas
Güncelleme: 06-04-2021 11:42:44 Tarih: 03-04-2021 21:48

İngiliz turistlerin bu yılki tercihi Türkiye ve Yunanistan

Mayıs ayının ortasında İngiliz vatandaşlarının seyahat yasağının kalkacağı beklentisi üzerine Financial Times en gözde tatil noktalarını mercek altına aldı. Paskalya döneminin Avrupalı havayolu şirketleri için eskiden en yoğun dönemlerden biri olduğuna dikkat çeken gazete, bu yıl yasaklar nedeniyle gökyüzünün ‘sessiz’ olduğunu vurguladı.

 

Financial Times, ülkeden ülkeye farklılık gösterecek kısıtlamalara rağmen mayıs ayı ve sonrası için rezervasyonların artış göstermeye başladığını yazdı. Gazete, İngiliz turistlerin en çok rağbet gösterdiği iki ülkenin Yunanistan ve Türkiye olduğunu vurguladı. Bu süreçten en çok fayda sağlayanların Türkiye ve Yunanistan olduğu belirtilen yazıda, 2019’daki son normal turizm sezonuna göre artış yaşanacağına dikkat çekildi.

 

İSPANYA, İTALYA, FRANSA DÜŞÜŞTE
 

160 ülkenin değerlendirildiği analizde, Yunanistan’a yapılan tatil rezervasyonları 4 puan yükselerek yüzde 8.6’ya yükseldi. Yunanistan’ı yaklaşık yüzde 6’lık oranla Türkiye takip ediyor. İngiliz Jet2 havayolu şirketi, Yunanistan’ın aşı olan, antikor geliştiren veya negatif test sonucu getiren turistlere kapılarının açık olduğunu söylemesinin ardından rezervasyonların patlama yaptığını söyledi.

İngiliz turistlerin geleneksel tatil destinasyonlarından İspanya, Fransa, İtalya ve Portekiz, 2019 yılına yapılan kıyasla rezervasyonlarda düşüş gösteren ülkeler arasında yer aldı.




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI