Bugun...



İnci Gürbüzatik yazdı: "Binbir Masal Bir Kale" kitabı yayında

Bodrum’da yaşayan yazar Ayser Özbulut, İnci Gürbüzatik’in kaleme aldığı Binbir Masal Bir Kale, isimli kitabını araştırdı.

facebook-paylas
Güncelleme: 12-01-2021 14:23:16 Tarih: 20-12-2020 11:23

İnci Gürbüzatik yazdı:

Yazar Gürbüzatik ile bir araya gelen Özbulut Bodrum’u, Bodrum Kalesi’nin geçmişi masal tadında anlatan kitabını kaleme aldı. Evet tarihin yıpratamadığı güzel Bodrum kenti ile yine yüzlerce yıldır ayakta duran ve sık sık tartışmalara konu olan Bodrum Kalesi’ni masal tadında anlatan kitabı okuduğunuzda hayallerle gerçekler arasında tatlı bir seyahat edeceksiniz. Ayser Özbulut, Binbir Masal Bir Kale’yi inceledi, Gürbüzatik ile sohbet etti. Masal tadında yazılan ancak birebir gerçekleri yansıtan kitabı ve söyleşiyi bir nefeste okuyacağınızı düşünüyoruz.

 

BİNBİR MASAL BİR KALE

“Bir varmış bir yokmuş. Yok, yokmuş zaten ama bu masalda hem on dördüncü yüzyıl, hem on beşinci yüzyıl, milattan öncesi, milattan sonrasıyla Bodrum’da yaşanan zaman, yakın geçmiş, dünle bugün, şimdi hatta yarından sonrası, hayal ötesi bile varmış…” Cümleleriyle başlayan bir kitap okudum. Uygarlıkları, yaşayıp göçen insanları, doğası, tarihi, coğrafyasıyla Bodrum’u anlatıyordu Sevgili İnci Gürbüzatik Binbir Masal Bir Kale’de."

Yazının devamı yazarımız Ayser Özbulut'un köşesinde...




Editör: Ayser Özbulut




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR SANAT Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI