Bugun...



İlk cemre havaya düştü kırlar coştu

Baharın ve havaların ısınmaya başlamasının müjdecisi olarak bilinen ilk cemrenin bugün havaya düşmesiyle birlikte Bodrum’ da kırlar coştu, tablo gibi güzellikler ortaya çıktı. Hava sıcaklığının 7-8 derece birden arttığı Bodrum’da köylerde çocuklar anneleri ile birlikte lale, gelincik ve papatya topladı. Erik ve badem ağaçları ilk kez erken çiçek açtı.

facebook-paylas
Tarih: 20-02-2021 13:28

İlk cemre havaya düştü kırlar coştu

Muğla’ nın Bodrum ilçesinde ilk cemrenin havaya düşmesi ile kırlar coştu, hava sıcaklığı 7-8 derece birden yükseldi.

ERİK VE BADEM AĞAÇLARI İLK KEZ ERKEN ÇİÇEK AÇTI

Ülkenin büyük bir bölümünde süren karlı ve soğuk hava etkili olurken Bodrum kırları ise açan rengarenk lale, gelincik ve papatyalarla doldu. Her yıl mart ayında açan erik ve badem ağaçları ilk kez bu yıl erken çiçek açtı. Köylerdeki tarım arazilerinde tablo gibi manzaralar ortaya çıktı. 

BODRUM’A BAHAR ERKEN GELDİ

Ankara’dan Bodrum’daki yazlığına yerleşen evli ve iki çocuk annesi Gülseren Çakıroğlu « Bu yız neredeyse kış hiç gelmedi. Sadece iki haftalık bir soğuk ve yağış oldu. Yağışlarla birlikte havalarda sıcak gidince ağaçlar ve çiçekler normalden bir ay erken açtı. Bugünde cemre havaya düştü. Bodrum’a bahar erken geldi «  dedi.

İlk cemrenin havaya düşmesinin ardından inanışa göre ikinci cemre 26-27 Şubat tarihlerinde suya, üçüncü cemre ise 5-6 Mart tarihlerinde toprağa düşecek.

 

 

 

 

 

 




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI