Bugun...



İlk AB coğrafi işareti Menteşe Som'un oldu

​​​​​​​Milas Ticaret ve Sanayi Odası'nın Avrupa Birliği'nden Milas zeytinyağı için coğrafi işaret tescilini almasının ardından ilk AB coğrafi işaret belgesini "Menteşe Som" markası ile zeytinyağı üreticisi Ali Osman Menteşe aldı.

facebook-paylas
Tarih: 11-02-2021 11:11

İlk AB coğrafi işareti Menteşe Som'un oldu

Kaliteli zeytinyağı üretiminde getirdiği yeniliklerle Milas'ın öncü zeytinyağı üreticisi olan Ali Osman Menteşe, dünyanın en iyi zeytinyağı değerlendirme kuruluşu olan Flos Olei'nin her yıl düzenlediği "dünyanın en iyi 500 zeytinyağı" seçiminde, son 11 yılda 10 kez listeye girmeyi başarmıştı.  

 

 

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer'in elinden AB coğrafi işaret belgesi ile zeytinyağı şişelerinin üzerine yapıştırılacak AB coğrafi işareti hologramlarını teslim alan Ali Osman Menteşe diğer zeytinyağı üreticilerinin de coğrafi işaret alması için teşvik edilmesini istedi. Menteşe, "Milaslı zeytinyağı üreticileri sadece AB coğrafi işareti almakla kalmamalı aynı zamanda Milas zeytinyağının adını duyurabilmek için Flos Olei'nin her yıl düzenlediği değerlendirmelere de katılmalılar. Flos Olei'nin listesine ne kadar çok Milas markası girerse dünya ölçeğinde o kadar çok tanıtımımız olur" dedi. Menteşe, AB coğrafi işaretiyle AB ülkelerine zeytinyağı ihracatı için kota engelinin de aşılması gerektiğini bildirdi.

 

Özer, Ali Osman Menteşe'ye AB coğrafi işareti standartlarında zeytinyağı ürettiği için teşekkür ederek "Sizler sayesinde Milas zeytinyağı çok daha iyi yerlere gelecek" dedi. Reşit Özer AB coğrafi işareti standartlarında zeytinyağı üretimi için üreticileri bilinçlendirip teşvik edeceklerini ve bunun için eğitim çalışmaları yapacaklarını ifade etti.

 




Kaynak: milasönder

Editör: Melis Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AKTÜEL Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI