Bugun...



İkizköylüler: Akbelen ormanında keşif mundar oldu, yenilensin

Muğla’nın Milas ilçesinde termik santreller için maden ocağı yapılmak istenen Akbelen ormanlarında dün gerçekleştirilen ve gerginlik yaşanan keşif ile ilgili basın açıklaması yapan köylülerin avukatı İsmail Hakkı Atal “Yasa uygulayıcılık görevini unutan hakimle yapılan keşif mundar oldu, bu nedenle reddi hakim ve keşfin yenilenmesi talebinde bulunduk” diyerek tepki gösterdi.

facebook-paylas
Tarih: 08-09-2021 12:57

İkizköylüler: Akbelen ormanında keşif mundar oldu, yenilensin

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy’deki Akbelen ormanlarının Yeniköy Kererköy Enerji Üretim A.Ş. tarafından maden ocağına çevrilmesi amacıyla kesilmek istenmesi üzerine yaklaşık iki aydır ormanlık alanda nöbet tutan köylüler ve yaklaşık 300 çevreci dün yapılan keşif öncesi ormanlık alanda toplanmıştı. İkizköylüler adına  Muğla 1.İdare Mahkemesinde  “ Orman kesim izin iptal “ davası açan Avukatlar İsmail Hakkı Atal  Arif Ali Cangı dün yapılan keşf sırasında hakimin kendilerine hakaret ettiğini belirterek keşfini iptalini ve reddi hakim kararı verilmesini istemişlerdi.

 

 

MESLEK HAYATIMIZDA BÖYLE BİR DAVRANIŞLA KARŞILAŞMADIK

 

Av. İsmail Hakkı Atal bugün yaptığı yazılı basın açıklamasında şunları söyledi. Atal  “Meslek   hayatımızda görmediğimiz ve hakimlik mesleğine uymayan suç oluşturan tavır ve uygulamalarla karşılaştık. Öncelikle  300 kadar köylü  ve çevre-ekoloji aktivisti ellerinde döviz ve pankartlarla  karayolunda beklediğimiz sırada  keşif araçları sloganlar arasından geçmiş ve  jandarmanın tertibat aldığı alanda buluşacakken  durmadan uzaklaşmıştır. Bizler otomobillere binerek keşif heyetinin bulunduğu yeri öğrenip oraya gitmek zorunda kaldık. Keşfi yöneten Hakim  Murat Yüksel uzun süre davacı avukatları dışında kimseyi keşfe dahil etmedi. İtirazların ardından maden alanı içindeki inceleme noktasına sadece  Muğla, İzmir ve Adana Barolarından gözlemci avukatlar dahil olabildi. Davacı  KARDOK Derneği’nin yönetim kurulu üyeleri ve mahkemeye daha önceden davacı tarafın uzman olarak sunduğu kişiler  maden sahası içine alınmadılar” ifadelerini kullandı.

 

 

YASAL TARAF HAKLARIMIZIN KULLANILMASI ENGELLENDİ, KEŞFİN YENİLENMESİ TALEBİNDE BULUNDUK

 

Atal açıklamasının devamında ise “Bizler “davacı Kardok derneği yönetim kurulu üyelerinin keşfe katılmalarının anayasal hakları olduğunu ve hakim de olsa  anayasl haklarının kullanılmasının engellenemeyeceğini   belirtmemize rağmen hakim Murat Yüksel hukuk dışı tavır ve uygulamalarına devam ederek maden alanına dernek yönetim kurulu üyelerini almadı. Tarafgir hakim Murat Yüksel’in yönettiği ve maden sahası , Akbelen ormanı ve Karadam köyü olmak üzere 3 ana bölümde yapılan keşif esnasında,  beyanlarımızı sunmamızı, yasal taraf haklarımızı kullanmamızı engelleyen, buna karşı termik santral avukatının usule aykırı davranışlarına göz yuman  hakim Murat Yüksel  biz avukatlara “ ruh hastası” ve “Şov yapmayın”  gibi ifadeler kullanarak “ görevi kötüye kullanma ve hakaret “suçlarını işlemiş ve en nihayetinde de yargı görevini kasıtlı olarak yapmadığını fark etmemiz üzerine bizleri reddi hakim talebinde bulunmak zorunda bırakmıştır.  Keşif tutanağına da ihtirazi kayıt koyarak keşfi kabul etmediğimizi beyan edip keşfin yenilenmesi talebinde bulunduk. Hakim Murat Yüksel aynı zamanda İkizköylülerin de adalete olan güveninin sarsan tavır ve uygulamalarıyla hakimlik mesleğinede zarar vermiştir” dedi.

 

TÜRKİYE TAZMİNAT ÖDEMEK ZORUNDA KALABİLİR

 

Avukat Atal  “ Adalet Bakanlığı  Akbelen davası keşfindeki gibi skandallarla sık sık karşılaşacak ve Türkiye, adil yargılanma hakkı ihlallerinden dolayı tazminat ödemek zorunda kalacak gibi gözükmektedir. Akbelen keşfinde yaşadığımız üzücü ve halkın adalete olan güvenini sarsıcı olayların bir daha yaşanmaması için adalet Adalet Bakanlığı’nın ilgili hakim hakkında derhal soruşturma başlatması gerekmektedir” sözlerini kullandı.

İkizköylüler ve çevrecilerin Akbelen ormanları önünde kurdukları kamp alanında bekleyişlerini sürdürdükleri görüldü.




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI