Bugun...



Hollywood yıldızlarının takıları Bodrumlu kuyumcudan

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan ve ünlülerin kuyumcusu olarak bilinen Ali Rıza Akdolu yaptığı takılarla Hollywood yıldızlarının aranan kuyumcusu oldu.

facebook-paylas
Güncelleme: 15-02-2021 22:09:43 Tarih: 15-02-2021 15:45

Hollywood yıldızlarının takıları Bodrumlu kuyumcudan

ANTERHABER- ÖZEL: Yaklaşık 6 yıl önce Fısıldayan İnci (Wishpering Pearl) isimli küpe tasarımı ile Newyork’ta düzenlenen Uluslar arası  JCK fuarında Dünya Mücevherat Şampiyonası’nda İnci kategorisinde 396 tasarım arasından ikinciliği elde eden Akdolu’nun bu kez pırlantısını dünyaca ünlü fenomen Kylie Jenner satın aldı ve yüzüğünü sosyal medyadan paylaştı. Akdolu Hollywood yıldızlarının takılarını nasıl yaptığını ve hikayesini anterhaber’e anlattı.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan ve 1992 yılından beri yaptığı özgün tasarımları ve el işçiliği ile ünlülerin kuyumcusu olarak bilinen evli ve iki çocuk babası Ara Collection’ın işletmecisi  Ali Rıza Akdolu’nun tasarımları dünyaca ünlü televizyon ve sinema dünyasının yıldızları tarafından kapışılmaya başlandı.

 

396 TASARIM ARASINDAN DÜNYA İKİNCİSİ OLDU

 

2015 yılında  Las Vegas’ta düzenlenen ve dünyanın saygın kuyumcularının katıldığı  Uluslar arası JCK (Jevellers  Circular Keystone) Mücevherat Fuarı’nda İnci kategorisinde tasarımını ve işçiliğini kendisinin yaptığı İnci (Wishpering Pearl) isimli bir çift küpe ile katılan Akdolu 35 ülkeden 396  eserin yarıştığı İnci kategorisinde 3 bin dolar değerinde olan ve 24 ayar altın ve inciden oluşan ve  Fısıldayan İnci koyduğu tasarımı ile Newyorklu Hektor Hassely’in birinciliğini kazandığı yarışmada ikinciliği elde etti.

 

 

ABD SOSYETESİNİN YAŞADIĞI YERLERDE BODRUM TAKILARI VAR

 

Akdolu açıklamasında Bodrum mağazalarının yanı sıra ABD’ de  Santa Barbara, Aspen , Palm Beach , St.Barth , Bermuda,Carmel , Dallas ve Porto Riko gibi gözde tatil merkezlerinde de tasarımlarını satışa sunduğunu belirtti.

 

 

 

ÜNLÜ HOLLYWOOD YILDIZI KYLİE JENNER ALDIĞI YÜZÜ SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞTI

 

Akdolu  “Bu kez Hollywood ünlülerinden Kylie Jenner’ın da parmağından çıkarmadığı ve instagramda paylaştığı göz alıcı inci ve altının bir arada kullanılarak tasarladığım yüzük büyük beğeni kazandı.Tamamıyla el yapımı olan ve 24 ayar altının kullanıldığı yüzük sezonun en hit mücevherlerinden biri oldu. Aynı yüzüğe ilgi çok talepte fazla ancak bir her tasarımdan sadece bir tane yapıyorum” diye konuştu..

 

 

SALMA HAYEK ÖNEMLİ MÜŞTERİLERİMİZDEN

 

Bugüne kadar Hollywood stüdyolarına ürün tedariği de sağladığını belirten Akdolu  ARA Collection’un müşterileri arasında Goldie Hawn, Kevin Costner,  Katy Perry , Ellen DeGeneres, Oprah gibi ünlülerin bulunduğunu belirterek “Ünlü Pulitzer ailesinin son temsilcisi Ceil Pulitzer ve Apple’ ın CFO’ su Luca Maestri’ de markanın Santa Barbara mağazasının müdavimlerimden. Türkiye’de de bir çok ünlü ismin tercih ettiği marka Bodrum’dan dünyanın her yerine ürünlerini göndermekteyiz. 2012 yılında Bodrum’ a tatil için gelen Salma Hayek en düzenli müşterilerimiz arasında yer alıyor” dedi.

 

 

100’E YAKIN ÜLKEDE BODRUM TASARIMLARI TANITILDI

 

Akdolu “Bugüne kadar ABD, Honkkong, İsviçre ve İtalya’da bu sektörün önde gelenlerinin seçilerek kabul edildiği 100' e yakın fuarda eserlerimizi tanıttık. Eserlerimiz uluslararası yarışmalarda birçok ödül kazandı. Ben hayatım boyunca en iyi olanı en farklı olanı hayata geçirmek için çalıştım. Hedef para kazanmak elbette ama bunu yaparken de en iyisi olmak hedefim. Amerika'da düzenlenen JCK fuarında düzenlenen yarışmada inci kategorisinde ikinci olmak bizim için çok önemliydi. Çünkü rakiplerimizin hemen hepsi 40-60 yıl maziye dayanan dünyanın en eski ve saygın firmalarıydı. Bu başarı ile, Bodrum'u, Bodrumda yapılan başarılı işleri tüm dünyaya da göstermiş olduğumuza inanıyorum. Kısa sürede Holywood vöe dünya starlarının takı için tercih ettiği marka haline gelmek Bodrum ve ülkem adına gurur verici. Pandemi döneminde yeni tasarımlarla yeni dünya şampiyonalarına hazırlanıyoruz” dedi.

 



 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AKTÜEL Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI