Bugun...



HKP Cennet Koyu’nun imara açılmasını yargıya taşıdı,14 kişi hakkında suç duyurusunda bulundu

Muğla’nın Bodrum ilçesindeki Cennet Koyu’nda Cengiz Holding tarafından 678 bin metrekareye yapılacak turistik tesis inşaatı ile ilgili olarak Halkın Kurtuluş Partisi (HKP)’nin inşaatı yapacak olan iş insanı Mehmet Cengiz’in de aralarında bulunduğu 14 isim hakkında suç duyurusunda bulunduğu belirtildi. HKP Genel Sekreter Yardımcısı Av. Tacettin Çolak, “AKP’giller’in vurgunlarına, talanlarına artık yetişemiyoruz. Hemen her gün yeni vurgun ve talanla karşılaşıyoruz” dedi.

facebook-paylas
Güncelleme: 19-07-2022 15:06:07 Tarih: 19-07-2022 15:00

HKP Cennet Koyu’nun imara açılmasını yargıya taşıdı,14 kişi hakkında suç duyurusunda bulundu

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Gölköy Mahallesi’ndeki turistik Cennet Koy’da koruma altında olan 678 bin metrekarelik hazineye ait arazinin iş insanı Mehmet Cengiz tarafından 278 Milyon TL’ye alınarak turistik tesis, villa, rezidans ve marina inşaatına başlanacağının ortaya çıkması üzerine Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) harekete geçtiği açıklandı.

 

14 İSME SUÇ DUYURUSU

HKP Genel Sekreter Yardımcısı Av. Tacettin Çolak, yaptığı açıklamada AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cengiz Holding sahibi Mehmet Cengiz, Cengiz Holding Yetkilileri, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Muğla Valisi Orhan Tavlı, Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, Muğla Kültür ve Turizm İl Müdürü Zekeriya Bingöl, Muğla Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürü Gülnur Çekmeceli,  Muğla Çevre ve Şehircilik İklim Değişikliği İl Müdürü Ömür Özdil, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Mustafa Tuğrul Şahin, Kültür Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu Üyeleri ve soruşturma sırasında ortaya çıkacak diğer sorumlular hakkında Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.

 

5 AYRI SUÇLAMA YÖNETİLDİ

HKP avukatı Çolak tarafından başsavcılığa gönderilen suç duyurusu dilekçesinde yetkililerin, “temel milli yararlara karşı faaliyette bulunmak üzere yarar sağlama”, “görevi kötüye kullanma”, “anayasayı ihlal”, “kültür ve tabiat varlıklarını koruma kanununa muhalefet” ile “çevre ve milli parklar kanununa muhalefet” suçlarını işlediklerini iddia etti. Çolak, yetkililer hakkında soruşturma ve akabinde kamu davası açılmasını talep etti.

 

 

“MAHKEME KARARLARINA MEYDAN OKUYORLAR”

Çolak açıklamasını “AKP’giller’in vurgunlarına, talanlarına artık yetişemiyoruz. Hemen her gün yeni vurgun ve talanla karşılaşıyoruz. Cennet Koyu’nun doğal sit alanı olması ve tabiat varlığı olması nedeniyle korunması yönünde şimdiye kadar Danıştay’ın isabetli kararları var. Danıştay, iki defa burada yapılaşmaya izin vermeyen karara imza atıyor ancak iktidardan aldığı destekle Cengiz Holding burada yine yapılaşma işlemlerine devam ediyor. Mahkeme kararlarına meydan okuyorlar, tıpkı Saray’da Atatürk Orman Çiftliği’nde olduğu gibi. Halkın Kurtuluş Partisi olarak bugün itibariyle Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı’na ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur. Halkın Kurtuluş Partisi şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da tüm haksızlıklar, vurgunlar ve talanlar karşısında mücadele etmeye devam edecektir.” Diyerek tamamladı.




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI