Bugun...



Heykeltraş Tanyeli itiraz etti “Ege Heykeli oraya konulamaz”

Bodrum’un Turgutreis Mahallesi’ndeki balıkçı barınağındaki mendireğe 2000 yılında yerleştirilen ve heykeltraş ve ressam Yavuz Tanyeli tarafından yapılan Ege Heykeli’nin 2 yıl önce bakım ve onarım amacıyla kaldırılmasının ardından konulacak yeni yeri tartışmaya neden oldu.

facebook-paylas
Güncelleme: 12-01-2021 14:22:27 Tarih: 20-12-2020 12:31

Heykeltraş Tanyeli itiraz etti  “Ege Heykeli oraya konulamaz”

ANTERHABER-ÖZEL: Sanatçı Tanyeli “Heykelin nereye konulacağı ile ilgili bana birşey sormadılar, fikrimi öğrenmediler ama ben onlara anlatmıştım, yine beni dinlemediler, yerini görünce şok oldum” diye konuştu.

Bodrum’un Turgutreis Mahallesi’ndeki balıkçı barınağına 2000 yılında yerleştirilen ve heykeltraş ve ressam Yavuz Tanyeli tarafından yapılan 5,5 metre yüksekliğindeki Ege Heykeli iki yıl önce bakım ve onarım için Tanyeli tarafından alınıp Peksimet Köyü’ndeki atölyesine getirilmişti.

 

(Heykelin konulmak istendiği yer)

 

EGE HEYKELİ YERİNE KONULSUN KAMPANYASI BAŞLATILMIŞTI

 

Turgutreisliler ve sanatseverler Ege Heykeli’nin yeniden yerine konulması için kampanya başlatırken, Bodrum Belediyesi dün yaptığı yazılı açıklamada Ege Heykeli’nin Turgutreis barınağı yanında yapılacak meydan düzenlemesinde yine rıhtımın ucuna konulacağını açıkladı, mimari çizimlerini yayınladı.

 

 

TANYELİ “SANATÇININ GÖRÜŞLERİ NEDEN ÖNEMLİ DEĞİL, BİZE SORMUYORLAR”

 

Sanatçı Yavuz Tanyeli anterhaber.com’a açıklamalarda bulundu. Tanyeli “İki yıl önce heykeli ben kaldırıp atölyeme getirdim, çünkü içindeki demir kontrüksiyon tuza, rutubete dayanamamış ve çürümeye başlamıştı. Ayrıca heykelin bulunduğu alan sarhoşların oturma bölgesi olmuş, heykel üzerindeki mozaikler çalınmaya başlamıştı. Heykeli onarmak için alıp atölyeme getirdim. Ve bakım onarımını yaptım. Belediyedeki bazı yetkililere heykeli rutubete , fırtınaya ve deniz suyuna maruz kalan bir bölgeye yerleştirilmemesini, çünkü yine çürüyeceğini söyledim. Bu nedenle deniz suyunun almayacağı rüzgarların olmadığı içeride bir meydana konulmasını ayrıca etrafına bir süs havuzu yapılarak insanların heykelin mozaiklerine zarar verilmesinin önlenmesini talep ettim. Dün çizimleri görünce şok oldum. 70 yaşındayım bu heykel 20 yıl sonra çürürse yapacak gücüm yok. Neden bir sanatçı olarak düşüncelerimiz dikkate alınmıyor, oysaki bunu defalarca anlattım. Heykel şu anda belediyenin anlattığı yere konulursa yine zarar görecek, ben heykelin gösterdikleri yere konulmasını istemiyorum” dedi.

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR SANAT Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI