Bugun...



Herşeye Rağmen, SANAT diyebilmenin mutluluğunu yaşadılar

Muğla’nın Bodrum ilçesinde 47 ressamın açtığı Herşeye Rağmen isimli sergideki birbirinden değerli eserler büyük beğeni kazandı. Bodrum Art Sanat ve Kültür Derneği Başkanı Cengiz Çeliker “Birçok alanda olduğu gibi sanat buluşmalarını da kesintiye uğratan küresel salgını geride bırakmanın huzuruyla “Herşeye Rağmen” sanat diyebilmenin de mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

facebook-paylas
Güncelleme: 21-05-2022 22:42:29 Tarih: 21-05-2022 22:31

Herşeye  Rağmen, SANAT diyebilmenin mutluluğunu yaşadılar

Muğla’nın Bodrum ilçesindeki BodrumArt Sanat ve Kültür Derneği’nin 2022 yaz sezonu etkinlikleri kapsamında bugün açılışı yapılan Herşeye Rağmen isimli sergide 47 ressamın akrilik, yağlıboya, karışık teknik ve cam-camboya kullanarak yaptığı 47 eser sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Yaklaşık 43 yıl Almanya’da yaşadıktan sonra 1 yıl önce Bodrum’un Bitez Mahallesi’ne yerleşen ressam Çetin Çam (63) Çin ve Rus sanatından etkilenerek yaptığı eseriyle sergiye katıldı.

 

BODRUM DÜNYANIN ÖNEMLİ BİR SANAT MERKEZİ

 Çam “Dünyanın birçok ülkesinde 85 uluslar arası sergi açtım. Bodrum'a geldiğimde Bodrumlu sanatçıların birikimine hayran kaldım. Bu nedenle hemen üye olarak turistik ilçenin sanat yaşamına ve ilk sergi heyecanına ortak oldum. Bodrum dünyada sanatın önde gelen kentlerinden biri olduğuna emin olabilirsiniz” diye konuştu.

 

PANDEMİYE RAĞMEN SANAT DİYEBİLMENİN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ

Dernek Başkanı Cengiz Çeliker yaptığı açıklamada  “Bodrum’un uluslararası tek derneği özelliğine ve yüz doksan üyeye sahip BodrumArt  Sanat ve Kültür Derneği çalışmalarında on yılı geride bıraktık. Birçok alanda olduğu gibi sanat buluşmalarını da kesintiye uğratan küresel salgını geride bırakmanın huzuruyla “Herşeye Rağmen” sanat diyebilmenin de mutluluğunu yaşıyoruz. Kırk yedi üyemizin yapıtlarıyla sanatseverlerin karşısında olacağımız bu yılın ilk sergisinde sanatseverlerin bizi yalnız bırakmamasından ve sergiye gösterilen ilgiden büyük mutluluk duyduk” dedi.

Sergi 31 Mayıs 2023 tarihine kadar açık kalacak.

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR SANAT Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI