Bugun...



Heraklia Antik Kenti’nde dağ bisikleti heyecanı yaşanacak

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Kapıkırı Köyü’ndeki Heraklia Antik Kenti’nde Uluslar arası MTB Dağ Bisikleti Şampiyonası düzenlenecek. Yarışmaya 25 ülkeden yaklaşık 300 sporcu katılacak.

facebook-paylas
Tarih: 12-09-2022 13:12

Heraklia Antik Kenti’nde dağ bisikleti heyecanı yaşanacak

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Kapıkırı Köyü’ndeki Antik Heraklia kenti ve Bafa Gölü kıyısında 22-23 Ekim 2022 tarihleri arasında düzenlenecek Uluslar arası BAFA Ultra MTB Dağ Bisikleti Şampiyonası’na 25’in üzerinde ülkeden bisiklet ve doğa tutkununun katılacağı açıklandı.

 

TARİH VE DOĞA GÜZELLİKLERİ ARASINDA YARIŞ HEYECANI

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Bisiklet İl Temsilciği tarafından düzenlenecek yarışma için hazırlıkların devam ettiğini belirten il temsilcisi İlker Cömert  “Bafa Gölü çevresi gerçekten çok önemli bir kültürel mirasa ev sahipliği yapıyor. Bununla beraber doğal güzelliklerinin de tüm dünya tarafından tanıması gerek. Geçtiğimiz sene Kültür ve Turizm Bakanlığımız Türkiye Turizm Geliştirme Ajansı TGA nın destekleri ile  Bafa gölü ve Heraklia da bu tarz bir organizasyon yapılması düşüncesi üzerine, bölgede detaylı bir çalışma yaptık. Yabancı sporcularında katılımı ile  200 den fazla sporcunun katılımı ile başarılı bir organizasyon gerçekleştirdik. Bu kezde tarihi dokusu, doğal birikimi ile muhteşem bir parkur ortaya çıktı. Bafa Aydın ve Muğla’nın ortak sınırını oluşturuyor. Muğla Valiliğimizin himayesinde bu önemli organizasyonu 2.sini daha geniş çaplı yapmayı arzu ediyoruz. Bölgenin tanıtımına katkıda bulunmak, hem de, gelenekselleşen önemli bir MTB Şampiyonasının 2.sini başarı ile gerçekleştirmek  istiyoruz.” dedi.

Cömert yaklaşık 10 bin yıllık tarihi dokusu, doğa güzellikleri ile Antik Kent ve Bafa Gölü kıyısında düzenlenecek yarışmalara 25’in üzerinde ülkeden yaklaşık 300 sporcunun katılacağını belirtti.

 

İlker Cömert

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SPOR Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI