Bugun...



Halikarnassos İki Yaka Kültür Festivali’nde barış ve sevgi mesajları verildi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bugün başlayan Halikarnassos İki Yaka Kültür Festivali’ne binlerce kişi katıldı. Yunanistan adalarından gelen halk oyunları ekipleri ile Bodrum’da yaşayan yerli ve yabancı turistlerde birlikte halay çekti Ege’nin iki yakasında yapılan lezzetlerin tadını çıkardı. Arkeolog Ayşe Temiz “Aynı denizin aynı toprakların insanlarıyız, bu tür kültür festivalleri insanların kaynaşmasını sağlıyor, aynı havayı solumanın tadını çıkartıyoruz” diye konuştu.

facebook-paylas
Güncelleme: 07-05-2022 16:32:43 Tarih: 07-05-2022 16:23

Halikarnassos İki Yaka Kültür Festivali’nde barış ve sevgi mesajları verildi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Kumbahçe Mahallesi’nde bugün başlayan Halikarnassos İki Yaka Kültür Festivali renkli görüntülerle start aldı. Organizasyon bozukluğu nedeniyle saat 11.00'de yapılması planlanan Kortej Yürüyüşü haber verilmeden iptal edilince bazı katılımcılar tepki gösterdi.

 

KOMŞU ADALARDAN FESTİVALE AKIN ETTİLER

Kumbahçe Mahallesi’ndeki Atatürk Meydanı’nda düzenlenen şenliği komşu Kilimli (Kalimnos), İstanköy (Kos) ve Leros adalarından yaklaşık 100 kişilik halk oyunları ekibi belediye başkanları ve meclis üyeleri katıldı. Bodrum’da 2 gün sürecek festivalin ilk gününe yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

 

 

 

200’ÜN ÜZERİNDE STAND AÇILDI

Sabah erken saatlerden itibaren yörenin el sanatları, göz emeği eserleri ile yöresel Bodrum ve Girit yemeklerinin sunulduğu yaklaşık 200 stand büyük ilgi gördü. Bodrum bandosunun dinletisi ile başlayan ve Bodrum Kültür Turizm Ve Dayanışma Derneği Halk Oyunları Topluluğu’nun Bodrum yöresi halk oyunları gösterisi ile devam eden festivalde Bodrum Ege Dansları Sirtaki Topluluğu, Yunanistan yöresel oyunlarını sergiledi. Festivale Bodrum’un yanı sıra Aydın, Denizli ve İzmir illeri ve ilçelerinden yöresel sanatçılar ve satıcılarda katıldı.

 

ONLARCA KİŞİ MEYDANDA SİRTAKİ YAPTI

İstanköy (Kos) Horokos Halk dansları Topluluğu’nun yöresel oyunları sergilemesinin ardından Yunanistan halk oyunları ekibi ile birlikte yaklaşık 100 kişi birlikte sirtaki yaptı eğlendi. İstanköy Halk Oyunları oyuncuları “Yaklaşık 25 yıldır Bodrum’da düzenlenen hemen her etkinliğe katılıyoruz. Komşumuz Bodrum ekipleride bize geliyor. Sanat, spor ve kültür alanındaki bu yakınlaşmalar iki halkın kaynaşmasını sağlıyor, aynı toprağın aynı havayı soluyan insanlarıyız, dostça kardeşçe yaşamaktan mutluyuz” dediler. Yunanistan halk oyunları ekibi gösteri sonunda konuklara getirdikleri tatlılardan ikram etti.

 

 

SİYASİLERİN YAPAMADIĞINI HALKLAR BAŞARIYOR

 

Benzer festivallerde sık sık katılan Arkeolog Ayşe Temiz “Aynı denizin aynı toprakların insanlarıyız, bu tür kültür festivalleri insanların kaynaşmasını sağlıyor, aynı havayı solumanın tadını çıkartıyoruz. Siyasilerin yapamadığı kaynaşmayı ve birlikteliği gördüğünüz gibi halklar başarıyor, Ege’nin iki yakasında bu havayı sürdürmek için ne gerekiyorsa yapmaya devam etmeliyiz” diye konuştu.

 

TÜRKÇE VE YUNANCA ŞARKILAR SÖYLENDİ

Festival bodrumlu sanatçı Didem Kasal Esentürk’ün Buzuki Fatih Orkestrası ile verdiği konserde Türkçe ve Yunanca söylediği şarkılarla devam etti. Girit yemeklerinin orijinal lezzetleri, Bodrum'un geleneksel tatları ile buluşturan festivalde bugün ve yarın sürecek konser, mutfak atölyeleri, müzik, yemek yapımları ve çeşitli eğlencelerle devam edecek.

 

 

 

 

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR SANAT Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI