Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaGenelHafta sonu uyarısı: fırtına ve sağanak bekleniyor

Hafta sonu uyarısı: fırtına ve sağanak bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Cumartesi sabah saatlerinden itibaren bölge genelinde rüzgarların kuzey ve kuzeybatı yönlerden fırtına (50-70 km/saat), pazar günü sabah saatlerinde itibaren kuvvetli fırtına (70-90 km/saat) doğusunda yer yer tam fırtına (90-110 km/saat) şeklinde eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” denildi.

SICAKLIKLARDA BÜYÜK DÜŞÜŞ BEKLENİYOR

Yarın tüm yurtta sağanak yağışın etkili olması bekleniyor. Hava sıcaklıkları Marmara Bölgesi’nde 16 derece dolaylarında, Ege Bölgesi’nde 18 derece dolaylarında, İç Anadolu Bölgesi’nde 15 derece dolaylarında, Akdeniz Bölgesi’nde ise 20 derecenin üzerinde seyredecek. Pazar günü ise hava sıcaklıkları tüm bölgelerde 6-7 derece düşüş yaşayacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan uyarıda, Kıyı Ege için, Cumartesi günü sabah saatlerinden Pazar gece saatlerine kadarki süreç için şu uyarıda bulunuldu

“18.11.2023 Cumartesi sabah saatlerinden itibaren Kıyı Ege’de rüzgarların kuzey ve kuzeybatı yönlerden fırtına (50-80 km/saat) şeklinde eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.”

Cumartesi günü öğleden sonra başlayacak fırtına, Pazar gecesine kadar sürecek. Cumartesi günü sağanak yağışın da etkili olması öngörülüyor. 

Öte yandan fırtına nedeniyle Bodrum-Datça feribot seferleri de iptal edildi. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada “18.11.2023 – 19.11.2023 tarihli Bodrum-Datça 09.00 İle Datça-Bodrum 16.00 seferleri fırtına nedeniyle iptal edilmiştir.” denildi. 

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler HABERLER

Son Yapılan Yorumlar