Bugun...


BODRUM'DA KARAYA VURDU, GÖRENLER ŞOK OLDU..
Tarih: 04-05-2020 18:11:41 Güncelleme: 04-05-2020 18:11:41 + -


Muğla’nın Bodrum ilçesinde bugün karaya vuran ilginç balık görenleri şok etti.1,5 metre uzunluğunda 6 kilo ağırlığındaki balığın derin sularda yaşayan conger conger cinsine benzeyen bir tür yılan balığı olduğu iddia edildi.

facebook-paylas
Tarih: 04-05-2020 18:11

BODRUM'DA KARAYA VURDU, GÖRENLER ŞOK OLDU..

BODRUM'DA KARAYA VURDU, GÖRENLER ŞOK OLDU..

 

ANTERHABER - Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Yalıkavak mahallesinde ki Küdür yarımadasında bugün karaya vuran 1,5 metre uzunluğunda yaklaşık 6 kilo ağırlığında ki  dev balık görenleri şok etti.

 

 

BÖLGEDE İLK KEZ GÖRDÜK, KİMSE YANINA YANAŞAMADI

 

Üzerinde herhangi bir yara izi bulunmayan ölü balığı bulan evli ve bir çocuk babası sürücü kursu eğitmeni 33 yaşındaki Uğur Yardibi “Balığı kumsalda görmüşler, yanaşamamışlar bana bilgi verdiler gelip incelediğimizde bu bölgede görülmeyen ilginç bir balık olduğunu anladık, üzerinde herhangi bir yara bere izi de yoktu. Yalın balığı ve mürene benziyor ama değil, burada doğup büyüdük ama böyle bir balığa rastlamadık, özellikle bölgedeki depremlerden sonra karaya vurması ilginç geldi” dedi.

 

 

DERİN SULARDAN YAŞAYAN BİR BALIK

 

Balığın fotoğraflarını inceleyen Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celal Ateş ise , son zamanlarda kuru yük gemilerinin sintineleri ile  Ege ve Akdenize farklı balık türlerinin gelebildiğini belirterek “Ancak fotoğraflardan incelediğimize göre balık conger conger denilen yılangiller familyasından bir balığa benziyor, karaya vurması ilginç geldi çünkü bu tür balıklar derin su balıklarıdır ve ölüm nedeni incelenmeden bilinemez” dedi.




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI