Bugun...


TÜRSAB "ACENTELER İÇİN ACİL EYLEM PLANI HAZIRLANMASINI" İSTEDİ
Tarih: 03-04-2020 11:51:22 Güncelleme: 03-04-2020 11:51:22 + -


Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Firuz Bağlıkaya, seyahat acenteleri içi acil eylem planı yapılmasını istedi.

facebook-paylas
Tarih: 03-04-2020 11:51

TÜRSAB

 


ANTERHABER / TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, koronavirüs nedeniyle acentelerin yaşadığı sorunları dile getirdi. Seyahat acenteleri için ‘acil eylem planı’ yapılması gerektiğini kaydeden Bağlıkaya, yaşanan krizde en büyük zararı seyahat acentelerinin ettiğini söyledi.

Turizm sektörünün görülmemiş bir krizle karşı karşıya kaldığını ifade ede Bağlıkaya, acentelerin büyük bi mali yükle karşı karşıya olduğunu kaydetti. Bağlıkaya, “Siz oteli bir şekilde teminat altına aldığınızda, havayolunun teminatını garanti altına alıp, onların ödemelerini öteleyip de seyahat acentesine ‘sen aldığının tamamını yolcuya öde’ derseniz, bu sürdürülemez” dedi.

''Acenteler bu parayı nasıl verir?''

Seyahat acentelerinin tüketicinden gelecek yoğun iade talebini kaşılayamayacağına dikkat çeken TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, “Tatil satın almış bütün insanlar, seyahat acentelerinden ödedikleri parayı geriye almak istediğinde, 25-30 milyar TL’nin üzerinde bir paranın seyahat acentelerinden çıkması lazım. Nereden verecek bu parayı seyahat acenteleri” diye sordu.

''Acenteler otellerden ve hava yollarından paralarını alamıyor''

Ulaştırma Bakanlığı’nın kendisine bağlı havayolu şirketlerini çıkarılan genelge ile koruma altına aldığına dikkat çeken Firuz Bağlıkaya şöyle devam etti: “Ulaştırma Bakanlığı havayolu şirketlerini bir anlamda koruma altına aldı. Bu salgın bittikten sonra bilet ücretlerini geriye alabilirsiniz dedi. Seyahat acentelerinin tedarikçilerinden bir de havayolu. Hava yolundan ve otelciden parasını alamayan seyahat acentesi tüketiciye nasıl ödeyecek parayı? dedi.

Seyahat acentelerinin içine düştüğü darboğazı ödemeleri öteleyerek veya başka imkanları seferber ederek çözmeye çalıştığını anlatan Firuz Bağlıkaya, mevcut durumun sürdürülebilir olmadığının altını çizdi.

''Devlet güvenceli tatil kuponu önerisi''

Çözüm önerisinde de bulunan Firuz Bağlıkaya, “Devlet güvencesiyle tüketicinin alacakları ileriye dönük seyahat kuponları haline getirilebilir. Bunlar parayla ilgili olmayan tedbirler. Devletimize de herhangi bir maliyeti yok. Çok basit olarak alınabilir” dedi.

 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI