Bugun...


Bodrum’da emekçi kadınlar fidan dikti , tarihi değirmenlerde eylem yaptı
Tarih: 08-03-2020 14:14:45 Güncelleme: 08-03-2020 14:54:45 + -


Bodrum’da dünya Emekçi Kadınlar Günü kadınların yaptıkları eylem ve zeytin fidanı dikimi ile gerçekleştirildi.

facebook-paylas
Tarih: 08-03-2020 14:14

Bodrum’da emekçi kadınlar fidan dikti , tarihi değirmenlerde eylem yaptı

Bodrum’da emekçi kadınlar zeytin fidanı dikti , tarihi değirmenlerde eylem yaptı

 ANTERHABER - Kadınlar 500 yıllık tarihi değirmenlerin bulunduğu bölgede pankart açıp eylem yaptı, koruma altında bulunan halep çamını dikti. Bir başka bölgede ise emekçi kadınlar 129 zeytin fidanı dikti.

 

 

BELEDİYENİN İŞÇİ KADINLARI 129 ZEYTİN FİDANI DİKTİ

 

Bodrum CHP İlçe Kadın kolu Başkanlığı’nın düzenlediği etkinlik Umurca Mahallesi’nde Umut Tepesi’nde gerçekleştirildi. 8 kadın belediye işçisininde 129 zeytin fidanını toprakla buluşturduğu etkinliğe CHP Muğla Mulletvekili Mürsel Alban, Bodrum Kadın Dayanışma Derneği, Bodrum Beşiktaşlılar Derneği üyeleri ve başkanı Uğur Özçayır , CHP’li Kadın Üyeler ve vatandaşlar katıldı. Basın açıklamasını okuyan CHP ‘li üye Utku Kaymaz “Bugün kutlama günü olamaz. Kadının öldürüldüğü şiddet gördüğü , ve giderek toplumda arttığı bir gün olsa olsa kadın işçilerin mücadele azminin törpülendiği bir gün olarak kabul ediyoruz” dedi.

 

 

YAPILAN AÇIKLAMALARIN ÇOĞUNUNU HAVADA KALDIĞINI GÖRMEK BİZİ ÜZÜYOR

 

13 yıldır belediye park ve bahçeler müdürlüğünde çalışan Adile Durgut (48) ve Şehnaz Cömert (53) kadın işçilerle birlikte 129 zeytin fidanı dikti . Durgut “Ne yazık ki günümüzde hala kadının toplumdaki yerini alamamış olması, birçok yerde kadına yapılan şiddetin yine toplum tarafından bırakın eleştirmeyi takdir ve kabul görmesi gelinen noktayı göstermektedir, bu ve benzeri günlerde yapılan açıklamaların çoğunun havada kaldığını görmek bizleri üzüyor” dedi.

 

 

 500 YILLIK TARİHİ DEĞİRMENLERDE EYLEM YAPTILAR

KADINI VE TARİHİ KORUMAYAN ZİHNİYET AYNI ZİHNİYET

Bodrum Yurttaş İnsiyatifi üyesi kadınlar şehir merkezinde 8 tarihi değirmenin bulunduğu Haremtan Tepesi’nde pankart açıp eylem yaptı. İnsiyatif adına açıklama yapan Çiğdem Erko, 1 Derece Doğal ve Arkeolojik Sit alanı olan tarihi değirmenlerin kaderine terk edildiğini belirterek “Dünya emekçi kadınlar gününü tarihi bir mekanda anmasını yaparak kadına şiddeti, saldırıyı bedeni üzerinden yapılan her türlü taciz ve şiddeti kınıyoruz, bugün burada  tarihi değirmenlerin bulunduğu bölgeyi yapılaşmaya açan ve tarihi sahipsiz bırakan zihniyet ile kadına şiddeti reva gören, ilgili ve gerekli yasaların çıkarılmasını sağlamayan kadın ve tarihi korumayan zihniyete tepkimizi buradan göstermek istedik. Bu nedenle Akdeniz bölgesinde sadece Bodrum’da bulunan ve koruma altındaki Halep Çamı fidanına Themis , adalet tanrısının adını vererek hem kadının haklarının verilmesi, haklarının korunması hem de tarihin korunmasını yönelik eylemimizi gerçekleştirdik ve Themis fidanını diktik “ dedi.

 

 

 



HABER VİDEOSU





Editör: Yaşar Anter



Sema Deniz / 09-03-2020 12:48:00

Çok güzel bir 8 mart anması olmuş. Değirmenin ordaki 8 mart etkinliğini çok beğendim.Hamasi kuru sözlerle geçiştirilemeyecek kadar önemli bir gündür 8 mart.Aslında bunu yaparsak 8 martı tüm topluma yaymış oluruz.



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI