Bugun...


MİLLİ EGEMENLİĞİN 100. YILINI COŞKUYLA KUTLUYORUZ
Tarih: 23-04-2020 11:33:31 Güncelleme: 23-04-2020 11:33:31 + -


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve Milli Egemenliğin 100. Yılı coşku ile kutlanmaya başlandı. Milas’ın Ören beldesinde çocuklar 23 nisanı bahçelerinde kutladı.

facebook-paylas
Tarih: 23-04-2020 11:33

MİLLİ EGEMENLİĞİN 100. YILINI COŞKUYLA KUTLUYORUZ

MİLLİ EGEMENLİĞİN 100. YILINI COŞKUYLA KUTLUYORUZ

 

Kutlamalara bu sabah saatlerinde Belediye meydanından başladı. Sosyal mesafeye uygun olarak düzenlenen törene  

Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Emel Çakaloğlu, parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un mesajı okundu, çocuk şarkıları çalındı.

 

TÜRK BAYRAKLI BALONLAR UÇURULDU

 

 Üzerinde Türk bayrakları olan balonlar gökyüzüne bırakıldı. Belediye Başkanı Aras "23 Nisan Milli Egemenliğin tecelli ettiği çok önemli bir tarihtir. Atatürk, onu daha sonra onu bayram olarak çocuklara armağan etti. Bunun çok önemli bir sebebi vardı. Çünkü Türk Milleti ilk defa kendi kaderini belirleyebildiği meclise sahip olmuştu. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin önemini çok iyi bilmemiz gerekiyor. Milli iradenin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde olması gerekir. O yüzden Türkiye, diğer ülkelerden ayrılmıştır. Biz şu anda bir Suriye değilsek, Irak değilsek, İran değilsek, Afganistan değilsek Atatürk’ün egemenliği kayıtsız şartsız millete bırakmasından kaynaklanmıştır. Yani demokrasinin bu topraklarda oluşmasından kaynaklanmıştır. Şu anda bunu yapamayan milletlerin ne durumda olduğunu hep birlikte görüyoruz. O yüzden biz ülkemizde demokrasiye, temsili demokrasiye çok büyük bir önem vermeliyiz ve ona sahip çıkmalıyız.” dedi.

 

 

ÖRENLİ ÇOCUKLAR BAHÇELERİNİ BAYRAM YERİ GİBİ SÜSLEDİ

 

Milas’ın Ören mahallesinde yaşayan moda tasarımcısı 42 yaşındaki Atılay Görmüş’ ün Ören İlkokulun da öğrenim gören kızları Keje ve Dicle Altınay evlerinin bahçesini Türk bayrakları ve balonlarla süsledi, bayramı bahçeye getirdi. Okudukları 23 nisan şiiri ile izleyenleri büyüledi.  Görmüş “Çocukluğumuzdan bu yana ilk kez böyle bir ortamda 23 nisanı kutluyoruz çocuklarda bayramı bahçelerine getirdiler, kendi bayramlarını kendileri kutladılar. Gerçekten sağlık olsun, kutlayacağımız daha nice çok güzel bayramlar var. Yeterki Atamızın bize bıraktığı bu mirasa sahip çıkalım” dedi.




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI