Bugun...


Bodrumlu Fatoş 15 yıllık denizciydi, çilekci oldu, yok satıyor...
Tarih: 06-05-2020 20:42:50 Güncelleme: 07-05-2020 15:56:50 + -


Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan 15 yıllık denizci Fatoş Ünal Özen 15 yıllık mesleğini bırakıp kiraladığı iki dönümlük tarla da çilek üreticiliğine başladı.

facebook-paylas
Tarih: 06-05-2020 20:42

Bodrumlu Fatoş 15 yıllık denizciydi, çilekci oldu, yok satıyor...

Bodrumlu Fatoş 15 yıllık denizciydi, çilekci oldu, yok satıyor...

 ANTERHABER(ÖZEL) Bodrum’ da ki iki çilek üreticisinden biri olan Ünal “Bodrumluyum denizci olarak büyüdüm ama toprak ve çilek hayalimi gerçekleştirdim” dedi.

 

 

15 YIL DENİZLERDE DOLAŞTI

 

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Ortakent-Yahşi mahallesinde doğup büyüyen evli ve 40 yaşındaki Fatoş Ünal Özen yaklaşık 15 yıl ultra lüks yatlarda gemicilik yaptı. Hemen hemen bütün Ege ve Akdeniz ülkelerini dolaştı.  Özen on ay önce verdiği kararla denizciliği bıraktı.

 

 

ÇOCUKLUK HAYALİNİ ÇİLEK TARLASINDA GERÇEKLEŞTİRDİ

 

Özen Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yardım isteyerek Ortakent-Yahşi Mahallesinde kiraladığı iki dönem arazi üzerinde hibe olarak aldığı Florida Rubiygem türü çilek üretimine başladı.

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden her türlü teknik destek ve hibeyi alarak geçtiğimiz ekim ayın da üretime başlayan Özen üç ay önce çilek ürünlerini almaya başladı. Özen’in tamamen doğal ortamda yetiştirip ürettiği Hanımeli Tarım ismini verdiği tarlası Bodrum’da yaşayanların akınına uğradı.

 

 

NARENCİYEDEN İKİ KAT C VİTAMİNİ DEPOSU

 

Çocukluk hayali olan toprakla uğraşma ve çilek üretimini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını belirten Özen “Bodrum’da ki iki çilek üreticisinden biriyim. Bodrum genellikle narenciye, zeytin üretir. Çilek çok denenmemişti. Ama çileğe olan tutkum ve sevgim beni bu işe yönlendirdi. Şu anda üç aydır taleplere karşılık veremiyorum. Marketlere pazarlara bile dağıtamıyorum, ürünü tamamen tarlama gelip alanlar sayesin de hemen tükeniyor. Temmuz ayına kadar üretim devam edecek , ardından hemen çilek tarlasını büyütüp daha büyük rekolte etmek için gerekli çalışmalara başlayacağım. Ben bir denizci olarak yetiştim ve büyüdüm, yıllarca denizler de dolaştım ama şimdi hayatımın en önemli hayalini gerçekleştirdim. Tamamen doğal ortam da yetiştirdiğim ile ilgi kısa zaman da büyük oldu. Narenciyeden iki kat bol c vitaminine sahip çileklerim daha dalın da iken satın alınmaya başlandı. İlgi büyük olunca yatırıma ve üretimi arttırmaya karar verdim. Bu yıl yaklaşık 6 ton çilek üreteceğim” dedi.

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI