Bugun...


DENİZ ÜSTÜ ...SOSYAL MESAFE SIFIR...
Tarih: 20-04-2020 14:10:45 Güncelleme: 20-04-2020 14:10:45 + -


Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Torba koyu açıklarındaki balık çiftliklerinde çalışan işçilerin , çiftlik havuzlarına gİdiş ve dönüşleri sırasında bindikleri teknenin tıklım tıklım olması ve sosyal mesafeye uyulamaması görenleri şok etti.

facebook-paylas
Tarih: 20-04-2020 14:10

DENİZ ÜSTÜ ...SOSYAL MESAFE SIFIR...

DENİZ ÜSTÜ ...SOSYAL MESAFE SIFIR...

 ANTERHABER - İşçilerden biri “Abi bizde böyle gelip gitmez istermiydik, çaresisiz, itiraz etsek işimizden olacağız, normalde bu teknenin 4-5 sefer yapması gerekir” dedi.

Muğla’ nın Bodrum ilçesine bağlı Torba koyu sahiline  2-4 mil uzaklıkta , Güllük körfezinin ortasında kurulu olan  kültür balığı havuzlarında  çalışan yüzlerce işçinin ,işe gelip giderken bindikleri  teknede ortaya koyduğu görüntüler şok etti.

 

 

SOSYAL MESAFE VE ELDİVEN YOK

 

Sokağa çıkma yasağının olduğu Pazar günü akşam saatlerinde çiftliklerden bindikleri 16 metrelik tekne ile Güvercinlik mahallesindeki iskeleye gelen  yaklaşık yüz işçinin teknenin içinde ve dışında sosyal mesafe kurallarına uymadığı-uyamadığı , bir çoğunun maske ve eldiveninin olmadığı ve  tekne üzerinde birbirlerine çok yakın vaziyette seyahat ettikleri görüldü.

 

 

EN AZ 4-5 SEFER YAPMASI GEREK

 

Sosyal mesafeye kurallarına  tekne üzerinde kalabalık olmaları nedeni ile uyamadıklarını belirten bir işçi “Yaklaşık yarım saatlik yoldan bu şekilde geliyoruz, tekne küçük , işçi sayısı  gereğinden çok fazla , denizin ortasında tekne üzerinde bizde böyle yolculuk yapmak  istemeyiz , bu kadar  personelin tekne ile en az 4-5 seferde getirilmesi gerekir, bu da artan mazot maliyeti ve zaman demek,  itiraz etsek bu devirde işsiz kalacağız, çaresiz katlanıyoruz” dedi.

 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI