Bugun...


Oruç Reis Akdeniz’de Navtex bölgesinde ilerliyor
Tarih: 10-08-2020 23:16:27 Güncelleme: 10-08-2020 23:50:27 + -


Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki deniz yetki alanlarında sismik araştırma faaliyetine başlayan Oruç Reis araştırma gemisi bugün akşam saatlerinde ilan edilen Navtex bölgesinde girdi.

facebook-paylas
Tarih: 10-08-2020 23:16

Oruç Reis Akdeniz’de Navtex bölgesinde ilerliyor

Antalya’dan bugün hareket eden ve Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki deniz yetki alanlarında sismik araştırma faaliyetine başlayan Oruç Reis araştırma gemisi bugün akşam saatlerinde ilan edilen Navtex bölgesinde girdi.

 

 

GİRİT İLE KKTC ARASINDA

Girit ile KKTC arasındaki sularda ilerleyen Oruç Reism araştırma gemisine 10’a yakın fırkateyn ve savaş gemisi eşlik ederken Oruç Reis’in GPS’ini açmasının ardından rotası ve hareket ettiği bölge www.marinetraffic.tr adresindende takip edebiliyor

 

 

ORUÇ REİS’E CENGİZHAN VE ATAMAN’DA REFAKAT EDİYOR

Oruç Reis araştırma gemisini yarım mil uzaklıkta 48 metre uzunluğundaki Cengizhan  ile 48 metre uzunluğundaki  Ataman isimli iki sivil  araştırma gemisinin takip ettiği görüldü.

 

GİRİT VE RODOS’TAKİ DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANLIĞINDA HAREKETLENME

Yunanistan Medyası  saat 21.00 sıralarında yaptığı açıklamada Oruç Reis’in Yunan Kıta Sahanlığı’na 20 mil girdiğini belirterek, Rodos ve Girit Adası’ndan Yunanistan Deviz Kuvvetleri’ne ait gemilerin Akdeniz’e açıldığı ve donanmanın kırmızı alarm durumuna geçirildiğini iddia etti.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) ise akşam saatlerinden yaptığı açıklamada  "Türk Silahlı Kuvvetleri, deniz yetki alanlarımızda uluslararası hukuktan kaynaklanan hak, alaka ve menfaatlerimizi koruma azim ve kararlılığı çerçevesinde gerekli tüm tedbirleri almıştır" dedi.

 

 

 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI