Bugun...


ANADOLU BODRUM’A GELDİ
Tarih: 20-04-2019 20:59:46 Güncelleme: 21-04-2019 10:48:46 + -


Bodrum’da dün başlayan ve Kumbahçe Mahalle Muhtarlığı tarafından düzenlenen Halikarnas İki Yaka Festivali’nde bu akşam ünlü modacı Asiye Özkeskin tarafından Anadolu’ dan Esintiler isimli defile düzenlendi

facebook-paylas
Tarih: 20-04-2019 20:59

ANADOLU BODRUM’A GELDİ

ANADOLU BODRUM’A GELDİ

Bodrum’da dün başlayan ve Kumbahçe Mahalle Muhtarlığı tarafından düzenlenen Halikarnas İki Yaka Festivali’nde bu akşam ünlü modacı Asiye Özkeskin tarafından Anadolu’ dan Esintiler isimli defile düzenlendi. Kumbahçe Meydanı’nda düzenlenen defileyi yaklaşık 1200 kişi büyük ilgi ve heyecanla izledi.

Defile öncesi mankenler Trük ve Yunan bayrakları açarak barış ve dostluk mesajı verdi.

Profesyonel mankenler Bilun Dohmen ,Merve İldeniz, kızı Leyla İldeniz , Funda Öncü, Şimal Şengül,Azra Özkeskin, Sinem Akdemir, Asena Yavaş, Hulki Altuğ ve Jessie Sulvan (İspanya) 25 özel kıyafet tanıttı.

HER KIYAFETTEN SADECE BİR TANE VAR

Anadolu’nun çeşitli yörelerinin otantik işleme ve bezemelerini yansıtan Osmanlı zamanından günümüze kadar kullanılan eserlerin modernize edilerek günümüze uyarlanmış şekilde sergilendiği defileyi aralarında yabancı turistlerinde bulunduğu yaklaşık 1200 kişi izledi.

Özkeskin’in atölyesinde son iki yılda derlediği ve hepsinden sadece birer tane bulunan ve Anadolu rüzgarı estiren defilenin sonunda , mankenlerle birlikte sahneye çıktı, Özkeskin ve mankenler izleyenler tarafından dakikalarca alkışlandı.

Özkeskin  “Bodrum’dan Edirne’ye kadar Anadolu’nun birçok yöresinde kadınlarımızın gerek günlük gereksede önemli günlerde kullandığı giysi, takı ve benzeri kıyafetlerin unutulmaması için böyle bir defileyi düzenledim. Defilede amacım Anadolu kadının tüm zevklerini , el emeği göz nuru ile yaptıkları kıyafetlerin günümüze kadar olan yansımasını ve yaşatılmasını sağlamak istedi. Defilenin beğenilmesi beni çok mutlu etti” dedi.




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR SANAT Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI