Bugun...


Marmaris’te deprem 5.6 büyüklüğünde , fena sarsıldık
Tarih: 28-06-2020 21:01:07 Güncelleme: 28-06-2020 21:50:07 + -


Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı Osmaniye Mahallesi’nde biraz önce meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem korku ve heyacana yol açtı. Deprem Bodrum başta olmak üzere İzmir, Aydın ve Manisa ilçelerinden hissedildi.

facebook-paylas
Tarih: 28-06-2020 21:01

Marmaris’te deprem 5.6 büyüklüğünde , fena sarsıldık

Marmaris’te deprem 5.6 büyüklüğünde , fena sarsıldık

 

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü’nden edinilen bilgiye göre bugün saat 20.43’te Marmaris’e bağlı Osmaniye Mahallesi’ne yarım mil açıkta denizde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem Marmaris , Bodrum, Milas, Muğla Merkez, Aydın, Manisa ve İzmir ilçelerinden hissedildi.

Deprem Yunanistan’a ait İstanköy ve Rodos adalarında da şiddetli hissedildi. Marmarisliler deprem anında sokaklara çıktı. Panik yaşandı.

AFAD, deprem sonrası olumsuz bir ihbarın bulunmadığının bilgisinin alındığını belirtirken gelişmeleri takip ettiklerini aktardı.

Artçı depremlerin en büyüğü 2.9 olmak üzere yarım saat boyunca Akdeniz, Bozburun açıkları, Marmaris’is Osmaniye, Bozburun, Bayır mahallerinde devam etti.

 

Jeoloji Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Ege bölgesinin tamamında hissedilen depremle ilgili sosyal medya hesabından değerlendirmelerde bulundu.

“TUHAF”

Ersoy, şu ifadeleri kullandı:

* Marmaris Bozburun yarımadasında M5.6 büyüklüğünde deprem. AFAD bunu 5.2 olarak düzeltti. Bozburun yarımadasında ise bu deprem bu kadar derin olmamalı.

* Bu bölgede 30 yılı aşkın çalıştım. Eğer merkez üssü doğru ise Bozburun yarımadasında Doğu-Batı uzanımlı fay üzerinde.

* Bu kadar derin ise Marmaris Bozburun yarımadası üzerinde olamaz. Tuhaf!

 

 




Editör: Yaşar Anter



Etiketler : deprem marmaris

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI