Bugun...


CORONA SERTİFİKASINI ALAN TESİSLER 1 HAZİRAN’DA AÇIKLANACAK
Tarih: 11-05-2020 17:43:23 Güncelleme: 11-05-2020 17:43:23 + -


Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın bu yaz sezonundan itibaren geçerli olacak ‘Sağlıklı Turizm Sertifikasyon Programı’ başlatıldığını, bu sertifikasyonu alan tesislerin 1 Haziran itibarıyla duyurulacağını söyledi.

facebook-paylas
Tarih: 11-05-2020 17:43

CORONA SERTİFİKASINI ALAN TESİSLER 1 HAZİRAN’DA AÇIKLANACAK

CORONA SERTİFİKASINI ALAN TESİSLER 1 HAZİRAN’DA AÇIKLANACAK

 

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, turist gönderen bütün ülkelere devlet olarak bir ‘niyet mektubu’ göndereceklerini ve ‘Biz hazırız’ diyeceklerini belirterek, ''Bence bu yıl için otellerin yüzde 50-60'ını açabilirsek, iyi olacak. Fiyat değil hareketi başlatmanın öncelik olduğunu düşünüyorum'' dedi. 

 

YURT DIŞINDAN GELEN HER YOLCUYA TEST UYGULANACAK

 

Bakan Ersoy, yaptığı açıklamada, ''Sağlık Bakanlığı, haziran başında Antalya’dan başlamak üzere bütün havalimanlarında, Kapıkule ve İpsala’da test istasyonları kuracak ve gelen her yolcuya test uygulanacak. Sonucu 5-6 saatte alınacak. Gelen yolcunun Türkiye’deki adresi belli olduğu için gerektiğinde anında müdahale edilecek. Testler pasaporttan geçişten önce uygulanacak. En fazla 2-3 dakika sürecek. Otel lobilerindeki koltukların arası, plaj şezlongları, havaalanı ve yemek kuyruklarında sosyal mesafe 1.5 metre olacak'' diye konuştu.

 

Belgelendirme prosedürü, 132 maddelik kriterlerle dün itibarıyla tga.gov.tr sitesinde yayımlandı. Programa göre Türkiye'ye gelen her yolcu test edilecek. 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI