Bugun...



Gürün: Dikkatli olun, gelenlerin virüsü taşıma ihtimali yüksek, dedi uyardı

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Osman Gürün Muğla ili ve ilçelerine son üç günde büşük bir akım olduğunu belirterek "Gelenlerin virüsü taşıma ihtimali çok yüksek. Ama bunların testleri yapılmadığı için şuan taşıyıcı olup olmadıkları bilinmiyor. Herkesin daha dikkatli olması gerekiyor" diyerek uyarılarda bulundu.

facebook-paylas
Güncelleme: 29-04-2021 16:37:42 Tarih: 29-04-2021 16:36

Gürün: Dikkatli olun, gelenlerin virüsü taşıma ihtimali yüksek, dedi uyardı

Büyükşehir Belediye Başkanı Gürün yaptığı yazılı açıklamada kapanma öncesi yaşanan yoğunlukla ilgili uyarılarda bulundu.

 

Gürün, vatandaşların test yapılmadan şehirlerden çıkarılmasının yanlış olduğunu söylerken, kapanma tedbirlerinin bu nedenle doğru olarak uygulanmadığını söyledi.

 

***“COVİD-19 nedeniyle ülke olarak yeni bir kapanmaya girdik. Ama maalesef bu uygulama doğru bir biçimde yapılmadı. Büyükşehirlerimizden Anadolu’nun tüm il ve ilçelerine gidenlerimiz oldu.

 

BODRUM’A GELMEK İÇİN KUYRUĞA GİRDİLER

 

***Muğla’da bu durumdan önemli bir pay aldı. Özellikle Bodrum’a gelen araçlar adeta kuyruğa girdi. İstanbul başta olmak üzere birçok farklı şehirden Muğla genelinde kapanma sürecini yazlıklarda veya özel villalarda geçirmek için buraya geldiler.

 

***Maalesef bu bize 7 ile 14 gün içerisinde negatif olarak geri dönecek. Gelenlerin virüsü taşıma ihtimali çok yüksek. Ama bunların testleri yapılmadığı için şuan taşıyıcı olup olmadıkları bilinmiyor. Muğla bölgesine gelen yeni misafirlerimiz çok dikkatli olmak durumunda.

 

ORTAM ÇOK TEHLİKELİ

 

***Maske mesafe ve hijyene çok uymalılar. Kendi sağlıkları, ailelerinin sağlıkları ve tüm toplum için sağlığı için çok dikkatli olmaları gerekli. Gelenlerin başımızın üstünde yeri var. Ancak ortam çok tehlikeli.

 

 

***Sağlık sitemi üzerinde de çok olumsuz bir etki yapacak. Hastanelerde üzücü durumlarla karşılaşma ihtimaliz olabilir. Temennimiz bu tehlikeleri bilerek huzur içerisinde fazla dışarıya çıkmadan başkalarıyla temas etmeden bu dönemi geçirmeleri. Hepimizin sağlıkla sıhhatle yine şehirlerine dönmelerini ve ülkeninde covid ile ilgili çok yükselmekte olan vaka sayısının en aza inmesini sağlamamız gerekiyor.




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI